tiistai 24. marraskuuta 2015

Lähtölaukaus ARC 2015

22.11.2015

Kilpailun lähtöpäivä 

Eilinen ilta oli jo ravintoloissa hiljaista. Juhlaliput oli laskettu ja purjehtijat ovat keskittymässä tulevaan koitokseen. Viimeinen yö laiturissa on varmasti monelle mieleen.
Kilpailupäivän sää oli tuulinen. Aallot löivät rantamuuriin voimalla. Uljaasti alukset kohtasivat aallot ja odottivat lähtölaukauksen kajahdusta. Ensimmäisenä lähtivät Racing-luokan veneet ja 20 min myöhemmin Cruising-veneet. Tänä vuonna veneitä oli 199 ja miehistöjä 1108 henkilöä. 
Suomalaisveneitä oli tässä lähdössä 5 venekuntaa. Yleisöä oli kerääntynyt runsaasti rannalle sekä kävelybulevardille. Lähtötunnelman jännitys oli käsin kosketeltavissa ja monet huiskuttivat omia merkkiliinoja ja lippujaan. 
Seuraamme kisan edistymistä veneissä olevien trakkereiden kautta. Harmiksemme huomasimme, että suomalaismiehistön Vahine oli joutunut heti kääntymään Pacito Blancoon korjaustelakalle ohjausvaijerivian vuoksi.
Kolme alusta palasi takaisin Las Palmasiin korjattavaksi. Yksi alus oli kummallisesta syystä joutunut ajamaan vastatuuleen Fuentoventuraan. 
Tällaiset avomeripurjehdukset eivät ole täysin riskittömiä ja onneksi apu oli nyt vielä lähellä. Seuraan purjehduksen edistymistä suurella mielenkiinnolla ja muistellen omia kokemuksia vuodelta 2012.

Viimeiset paukut ennen lähtövalmisteluja
Vahine valmiina siirtymään lähtölinjalle

Tältä veneeltä voidaan odottaa jopa ennätyksiä.
Toimitsijat valvovat lähtöä sotalaivasta käsin.
Kilpailu on käynnissä.
Kuva antaa käsityksen kauniista säästä. Todellisuus oli tuulinen.
Tummat pilvet tuovat kovat tuulet tullessaan.
Reitti.
Useat suuntaavat etelään saadakseen paremmat tuulet. 
Sataman laitureilla on vapaata tilaa.
Autiot laiturit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti