tiistai 15. joulukuuta 2015

Laivalla Huelvaan

3.12.15

Tian loma luonani päättyi eilen 2.12 ja vein hänet autolla lentokentälle. Oma automatkani alkoi 3.12 klo 7.30 ja laivalla on oltava 2 tuntia ennen sen lähtöä. Laivaan kirjautumisessa syntyi ongelmia. Toimistovirkailijan tulostin meni epäkuntoon juuri kohdallani. Virkailija pyysi minua siirtymään sivuun ja otti seuraavan asiakkaan. Tulostin ei edelleenkään toiminut ja pyysi häntäkin siirtymään sivuun. Näin hän sai siistin jonon rikottua ihmisläjäksi ja kaaokseksi.
Lopulta kone korjattiin ja liput saatiin tulostettua. Oli jo melkoinen kiire laivaan.

Viime matkasta kokeneempana olin vaihtanut peruskansituolin VIP-salongin paikkaan. Muutaman kympin lisähinnalla saikin jo lukitun salongin ja leveämmän, lähes vaakatasoon kääntyvän sähkösäätöisen tuolin. Salongissa oli oma vessa ja suihku (laivassa ei ole yleistä suihkua muuta kuin ulkona altaan vieressä). Ylellisyyttä lisäsi vesiautomaatti, josta sai vettä ilmaiseksi (sis. VIP-lisähintaan).

Laiva ajoi ensin Teneriffalle ja sieltä suoraan Huelvaan. Matkankesto oli 35,5 tuntia. Hieman arvelutti tähän vuodenaikaan aallokon korkeus sekä tuulenvoimakkuus. Ne nimittäin voivat tehdä matkasta ikimuistettavan. Ainoastaan Gran Canarian ja Teneriffan välillä laiva heilui merkittävästi, onneksi matkaa oli vain hieman HKI-Tallinna (45 nm) väliä reilummin (58 nm). Muu matka meni sujuvasti musiikkia korvanapeista kuunnellen, haaveillen tulevaisuudesta ja suunnitellen ajoreittiä Suomeen. Yön nukuin hyvin tuolissani oman huovan alla.

Las Palmasin aamu
Potkurit pyörähti ja laiva irtosi laiturista
VIP-salonki
Sähkösaatöinen mukavuusistuin
Tällainen on vastaava laiva
Illan show
Hyvää yötä ja huomenta näyttävät melkein samanlaisilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti