torstai 17. joulukuuta 2015

Kamppia kohti

11.12.15

Mielenkiintoinen Hampuri oli jätettävä tällä erää. Laiva lähtee perjantaina 11.12 yöllä klo 03 ja sen lastaus lopetetaan 2 tuntia ennen sen lähtöä. Eipä mitään, matkaan vaan. Hotellin respa ilmoitti, että tähän Hampuri-Travemunde väliin, 85 km, kannattaa varata ainakin 1,5 tuntia. Tuntuu vähän rajulta kun pääosa ajosta on autobahnaa.

Kaarsin hotellin pihasta klo 15.10 ja olin Travemundessä kolme (3) tuntia myöhemmin ja kaksi saksalaista liikenneruuhkaa kokeneempana.

Finnlinesin laivalla oli hiljaista. Edes mittavia pakolaisryhmiä ei sattunut tähän vuoroon. Seuraavat 30 tuntia oli rauhallista myötätuuli ajelua n. 22 solmun nopeudella. Tuttuja alueita, olimmehan keväällä purjehtineet Merelle-veneemme aika lailla samaa reittiä Helsinkiin.

Minulla ei ole laivasta tai palvelusta mitään huonoa sanottavaa. Kaikki pelasi ja ruoka oli hyvää. Tutustuin muihin kanssamatkustajiin ja sain uusia ystäviä.

Voin tähän loppuun todeta, että "Kyllä matkailu avartaa". Kannatti lähteä elokuussa ajelee, vaikka Las Palmas ei ehkä ole kaikista autoilukohteista suosituin.

Selkeät opasteet
Oli tilaa. Kun osti ennakkoon ruokapaketin oli sama pöytä käytössä koko matkan ajan.


Rahtilaivassa kuuluu olla kontteja.
Vähän kosteata ja liukasta.

Paluumatka laivoilla lyhensi ajon 3 007 kilometriin, yli 1400 km lyhyempi kuin mennessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti