torstai 17. joulukuuta 2015

Hampuri ja joulun lahjavinkki

Hampuri 7-10.12.15

7.12
Minulla on ostettu laivalippu Travemundestä Helsinkiin 11.12.15 yöllä klo 03 lähtöön. Haluaisin vaihtaa sen aikaisempaan, keskiviikon lähtöön. Soitin Finnlinesille ja ilmoittivat, että vaihto ei ole  mahdollista, koska olen ostanut matkani itsepalveluna netistä. Siispä majoitusta etsimään.

Tia etsi minulle netin kautta asuntoa Travemundestä. Yhtälö oli Hotellihuone+aamiainen+ parkkipaikka+netti=50€/vrk. Perussetti osoittautui haastavaksi. Lähin löytyi Hampurista st. Paulin kaupunginosasta (tarjous 49€/vrk ja auto saa olla parkissa lähtöiltaan saakka). Hinta korreloi laatua, mutta oli ihan turvallinen, siisti ja hiljainen paikka. Hyvä buffet-aamiainen.

Matkaa Lausannesta Sveitsistä Hampuriin tuli tarkalleen 999,8 km. Keskustelukielessä kyseessä lienee enemmän siirtyminen paikasta toiseen, kuin varsinainen ajaminen, jos mittarina käytetään sitä 1 000 km rajaa erottamaan käsitteitä. Anyway.

Pientä jännitystä lisäsi vuoristossa lämpötilan putoaminen +1C° ja riski tienpinnan liukkauteen. Samalla nopeutta oli pudotettava.
Oli pakko tiputtaa nopeutta 100:een, koska alla on kuluneet kesärenkaat.

8.12
Olen tutkinut kävellen mielenkiitoisia paikkoja 21 km:n verran. Tämä on makee ”boheemi” paikka. Lähinnä tulee mieleen Amsderdam ja Köpis, joissain tapauksissa Tukholma tai meidän Ruoholahti. Kanavia ja ihmisvilinää, rahti kulkee laivoilla aivan rantakahvipöytien edestä. Kahviloita on kaikkiaan satoja.  

St Paulin pienvenesatama keskellä kaupunkia -Neustadt.
Hampurin vastine meidän Ruoholahden kanavalle -Hafencity.
Speicherstadt
Neustadt.
Neustadt.
Joka päivä oppii uutta. Minulle uusi kokemus tänään oli se, että tietyssä kaupassa voi ostaa lihatiskiltä täydellisen, kuuman ”lounasbuffet-annoksen” salaatteineen ja mennä maksun jälkeen syömään sen viinihyllyijen väliin tehtyihin loosseihin. En kehdannut kuvata tarkemmin. 

Osta ja ..
.. mene viinipullojen väliin syömään. 
Kiva esillepano. Tuodaan myytävät reilusti kadulle. 
Täällä on tosi kaunista joulumarkkinoilla. Sää on lämmin ja aurinkoinen. Valo tulee melko matalalta ja luo mielenkiintoisia varjoja. Ihmiset ajelee avoautiolla katot auki. Gluhweineä on tarjolla joka paikassa. Yhtään känniläistä ei ole näkynyt, johtuuko lie kulttuurista, vaiko arkipäivästä ja töistä.

Ahlstadt.
Neustadt. 
Neustadt
Neusadt
Neustadt
Neustadt
Reeberbahn
Reeberbahn
Reeberbahn
Gänsemarkt
Neustadt
Rathausmarkt
Rathausmarkt
9.12
Vuorossa oli Marine Museo ja kuuluisa Elbetunneli. Aikataulu petti museon osalta. En arvannut, että museossa on kaikkiaan 10 kerrosta mielenkiintoista nähtävää.
Internationales Maritimes Museum -Madgeburger Hafen.
Sisääntuloaula pettää. Katon yläpuolella on lisää kerroksia.
Näillä on menty ennen... ja mennään nykyisinkin!
Ajoin konttilaivan ulos Hampurin satamasta lumituiskussa.. turvallisesti simulaattorilla.
Queen Maru II. 6,90 metriä ja n. 780 000 kpl legopalikoita. 
Tässä on selkeästi taljan periaate. Toimii nykyisinkin.
Merikontti, tässä se on selkeästi kerrottu. Isoon konttilaivaan näitä mahtuu  yli 18 000 kpl.
Iltapäivällä meinasi tulla kiire ehtiä vielä tutkimaan tunnelia. Sen rakentaminen on alkanut vuonna 1907. Tunnelia pitkin voi ajaa aamuisin toiseen suuntaan ja iltapäivisin takaisin. Tunnelin pituus on 426,50 metriä.

Matkalla oli luonnollisesti toinen toistaan kauniimpia joulumarkkinoita joita ei voinut ohittaa tutustumatta tarjontaan.

Tuonne kupolikaton luokse pitäisi päästä kuivana.
Kuormat hissiin ja alas.


Hissivartijat lastaavat hissit.
Sitten ajelua reilut 400 m. Niin, se lupaamani joulun lahjavinkki

Jos on jäänyt lahjahankinnat hieman myöhäiseksi, niin alla on muutama shoppi, josta voisi jotain hankkia. Liikkeissä ei ollut tavaratalojen ruuhkaa ja näytti myyjiä olevan vapaana. Osoite on Neustadt, Hampuri.

Takaovia ei kannata käyttää, vaan ihan pääovesta sisään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti