keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Huh huh, Teneriffan purjehdus

9.3.16

Huh huh, Teneriffan purjehdus
Monet ovat kertoneet, että saapuminen etelästä Santa Cruziin on pitkä ja hidas purjehdus. Varaa vähintään 10 tuntia.
Karttaa mittaillessa en saanut matkaksi "kuin" 35 nm (65 km). Ei mitenkään ihmeellinen juttu. Sinne vaan sekaan, koska meillä on tavoitteet ja aikataulu kavereiden lentojen takia.
Ennusteet:
Sää; täysin vastaista tuulta 10-12,5 m/s
Syöksyvirtauksia; yksi eteläpäässä (ja toinen pohjoispäässä)
Virta; normaali 6 h jakso myötäistä ja vastaista.
Klo 8.05 aloitettiin purjeilla ja leikki loppu oikeastaan samantien. Koneella vastaan kaikkea mitä tuli, tuuli, virta ja aallot. Aallot oli sen kokoisia, että niitä oli jo ajettava viistosti (kryssittävä).
Käsittämättömintä mitä olen koskaan nähnyt oli se, että vastaamme tuli merimelojia kaksirunkoisilla kanooteilla. Heillä ei ollut lippuja eikä heitä voinut havaita muulloin kun aivan läheltä. Meidän oli oltava molemmat aaltojen harjoilla samaan aikaan havaitaksemme heidät. Kurssimme oli suoraan heidän päälle.
Teimme voimakkaan väistöliikkeen ja saimme melan heilutuksen kuittaukseksi ja kiitokseksi. Aivan itsemurhatouhua, aivan hullua. He tietenkin meloivat myötätuuleen ja me ajoimme täsmälleen samaa kohtaa vastatuuleen. Eipä siinä muuta tarvitsekaan.
Merkintä lokikirjasta:
Perillä Santa Cruzissa klo 16.50. Aika raju reissu. Tuulen max 18,5 m/s, jatkuva 14-16 m/s ja raskasta aallon kanssa. Täysin vastaista 3-5 m aaltoa, isot n 7 m. Distance 40,8 nm.
AIS lähettimen tiedot
Kanarian saarten tuulitunnelit. Tuuli supistuu ja virtaus kiihtyy.
Kommentti Facebookista:
Seppo Katajisto Tuttua puuhaa. Tuulitunnelissa ilma liikkuu rivakasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti