maanantai 9. toukokuuta 2016

Calais

Siirtymä (-purjehdus) Calaisiin

Cherbourgin pysähdys jäi vain parkiksi päiväksi (22-24.4.16), koska tuulet näyttäisivät olevan suotuisat matkalle pohjoiseen.

Täällä ollaan
Calais. Tultiin reipaasti 162 nm 28 tuntia, mutta mitä oli vastassa. Satama-alueella kuulutettiin Rheyaa ja pyydettiin whf kanavalle 17, sitten ei kuulunutkaan mitään. Jäimme odotuspoijuun odottelemaan sulun aukeamista. Poijun ketju katkesi ja ajelehdimme poiju keulassa. Saimme sen toki irrotettua ja valitsimme toisen poijun.
Sulku ja silta on "pitäisi siis olla" auki tuntia vaille ja tunnin yli yläveden korkeuden. (Kts taulukoista ajat= nykyaikana IPadistä). Sulkujen takana oli yllätys. Vierasvenesatama oli purettu. Vettä sataa ja on 8C kylmää. Tungin Rheyan johonkin vapaaseen (siis kahdesta vapaasta) paikkaan. Oli kylmä. Töpseli laiturille ja ja lämppäri päälle. Oho, laiturille ei tule sähköä! Webasto sitten päälle. Ei toimi kun en ole sitä huoltanut. Seuraavaksi "Panda" päälle (generaattori) ja alkoi sähkö riittämään. 
Kävelin muilla laitureilla ja kahteen tuli sähkö. Siirrettiin Rheya sinne kovassa sateessa ja tuulessa. Saatiin laiturisähköä 6 ampeerin verran. Se riittää niin Pandan voi sammuttaa. Suihkuja sekä vessoja ei ole satamassa koska paikat on lukossa. Pois ei pääse, koska merellä myskyää. Sulut avataan joka ylävedellä jos on tarve.(siis 12 h välein). Yksi vene ei ole vielä tarpeeksi.
Internet on tosi harvassa paikassa. Nyt sellainen aarre löydettiin ja pääsen kertomaan, että purjehdus avartaa maailman katsomusta.
Calais, uutta satamaa tulossa v 2017
Tässä oli viimeksi hyvät laiturit
Ne inhottavat, rajoittavat sulkuportit
Alavedellä ei veneillä

Kaakaoravintola. Tarjolla yli 50 eri vaihtoehtoa.

Vettä tulee taivaan lisäksi myös maasta

Pituusjärjestyksessä
Hiljaista on huhtikuun lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti