lauantai 28. toukokuuta 2016

Viimeinen reissupurjehdus

13-15.5.2016

Viimeinen reissupurjehdus
Tallinna - Kotiluoto (Hki) - Kotisatama. Tallinnasta starttasimme kevyeen tuuleen suuntana Suomenlinna. Tallinnan matalan kohdalla tuuli voimistui ja käänsi suuntaansa täysin vastaiseksi. Vaihdoin kurssin kohti Kirkkonummea jotta pääsisimme nautimaan viimeisistä 50 mailista. 
Kotiluodossa oli vanha jengi laiturilla vastassa. Veneen kiinnityksen jälkeen suoraan saunaan ja kertomaan matkatapahtumia.
Perjantai-illasta aika kuin katosi sunnuntaihin, jolloin suuntasimme keulan Rheyalle uuteen venepaikkaan.

Purjehduksen pituus oli meidän mittalaitteilla 2930 nm. Lähdimme Las Palmasista 17.3 ja olimme omassa laiturissa Helsingissä 15.5.16. Pidempiä pysähdyksiä oli Madeiralla 5 vrk ja Leixoesissa 13. Pisimpiä legejä oli kaksi, kummatkin 510 nm. (Madeira-Cascais ja Leixoes-Brest). Lämpötila oli Madeiran jälkeen lähes koko ajan merellä alle 10C. Kielin jälkeen etelä-Ruotsista alkoivat "helteet", yli 14C.

Viime vuonna ajoimme Merelle -veneemme Gibraltarilta kotiin 6 viikossa, josta olimme viikon Helsingissä. Olimme hieman hitaampia tänä vuonna, mutta meillä ei ollut nyt aikataulua.

Tämä vuodenaika ei sovellu pohjoiseen purjehtimiseen, koska tuulet ovat usein vastaisia ja kovia. Lisäksi lämpötila on alhainen.

Kaikesta seikkailusta oppineena ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta; 

PURJEHDUS KANNATTAA AINA!

Suomenlinna Kustaanmiekka 

Santahaminan kääntösilta
Kääntösillalla oli "ruuhkaa"
"Vanha jengi koossa taas..."
Kotiluoto
Vaimo katosi. Löysin hänet talon takaa.
Kapupöytä

1 kommentti:

  1. Varmaan aika voittaja fiilis kun Suomenlinnan Kustaanmiekkaan purjehti. Kiitos hienoista tunnelmien/kuvien jaoista ja varmaan jatkuu kun "kakkoskapteeni" :) saa koiven kuntoon...

    VastaaPoista