maanantai 15. elokuuta 2016

RHEYAN SEILAUS VÄLIMERELLE

 10.8.16 keskiviikko
Matka 54,1 nm

Kesä vietettiin sukulaisten ja ystävien seurassa pääasiassa maissa. Viimein koitti aika suunnata kello 10 keula kohti talvea ja Välimerta.

Klo 10 Markun äiti irrotti keulan köydet. Sää oli tuulinen ja aallokko 1,4m korkuista sääennusteen mukaisesti. Koska lähdemme näin loppukesästä, olemme varautuneet huonoihin purjehduskeleihin ja paremman purjehdussään odottamiseen. Veneeseen tein kaikki tarvittavat tarkastukset ja huollot.

Pääsimme hieman Harmajan taakse kun tuuli yltyi vielä entisestään ollen puuskissa jopa 13m/s. Keskituuli oli kuitenkin 8-9m/s ja täysin vastainen. Säässä ei sinänsä ollut valittamista, mutta sitten vastatuulikäännöksessä etupurje tuli noin 1-1,5 metriä alaspäin. Kiristin purjetta mutta se ei noussut. Otin melko pian purjeen rullalle ja se rullautui ruttuun. Huomasin pian, että on syytä mennä saaren suojaan tarkastamaan tilanne. Ajoimme koneella Porkkalan Lähteelään ja otimme purjeen kokonaan pois. Etupurjeen ylälaakeri (leikari) oli haljennut.

Asia on harmillinen, mutta koska olimme lähteneet nauttimaan purjehduksesta, niin nautimme Lähteelän vesisateesta ja valmistamastamme kana-ateriasta. Saimme vielä vieraaksemme naapuriveneen Grand Banks 36 pariskunnan ja jutustelun jälkeen starttasimme moottorin ja ajoimme yöllä kotisatamaan Pohjoisrantaan.

Torstaina on sitten uusi päivä alkaa etsiä uutta osaa ja asennusmiehiä.

Rheya irtosi laiturista.
Ajamamme reitti. Ongelmakohta näkyy hyvin kuvassa alaviivalla.
Purje pakkautui ruttuun
Purje valunut alaspäin
Haljennut ylälaakeri


Upeeta, ihanaa
Nautinnollista
Tätä on purjehdus vaikka purjeet olisi rikki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti