torstai 25. elokuuta 2016

Kieli - Rendsburg - Cuxhaven, Saksa

23.8.16
Matka Kiel- Rendsburg 21,3 nm
Rendsburg - Cuxhaven 53,4 nm

Kiel

Saavuimme myöhään illalla Kielin satamaan ja ajoin Rheyan kylkikiinnitykseen vapaaseen laiturin pätkään. Ilmoittauduin aamulla satamakonttoriin. Kävimme ilmoittautumisen jälkeen mielenkiintoisen keskustelun. Suluissa viestin asiasisältö mitä se oikeasti tarkoittaa.

Kysyin: Onko teillä internettiä?
Harbourmaster: Kyllä on. (on, mutta se ei toimi)
Kysyin: Kuinka se toimii?
Hb: Se on vähän hidas. (siis niin hidas, ettei se toimi)
Ilmoitin: Se on todella hidas.
HB: Korjaus on tilattu. (Vian korjautumista odotetaan itsekseen, tai jos joku joskus tilaisi korjaajan)
Sanoin; kiitos
Hb: Olkaa hyvä (oli vilpittömästi iloinen kun lähdin kyselemästä)

Ruoan hankinnan lisäksi ei ollut syytä jäädä pidemmäksi aikaa paikalleen. Lähdimme iltapäivällä klo 16 kohti sulkuportteja. Tunnin odottelun jälkeen tuli laiva ja pääsimme samaan sulutukseen.


Kielin kanava

Kanavassa huviveneet eivät saa ajaa pimeässä. Ehdimme juuri ennen pimeän saapumista Rendsburgiin, Kielin kanavan sivuhaaran päähän.

Rheyassa oli tänään tarjolla saksalaista lounasta
Kohtaamisia

Vielä on valoa jäljellä
Rendsburg
Klo 21 saimme sovitettua Rheyan kahden paalun väliin. Ja kävimme ilmoittautumassa. 

Lähdimme ilmoittautumaan klo 21 satamakonttoriin, mutta  se oli mennyt kiinni klo 20. Nais harbourgmaster oli kuitenkin satama-alueella ja tuli luoksemme. Hän totesi, että palvelua saa vieläkin, koska hän on paikalla. Niinpä kävimme maksamassa ja menimme veneeseen. Emme käyneet kaupungilla ja meillä ei ole kuvia ympäristöstä.

Palvelu oli ystävällistä. Satamassa on internetti, mutta se ei toimi.


Cuxhaven
Olimme hieman ilkeästi Elbellä virtoja ajatellen. Kiihtyvä vastavirta kasvaa koko ajan aina 3 solmuun saakka ja matkaa on 17 mailia Cuxhaveniin. Tiesin tämän, vaihtoehtona oli jäädä Brunssbütteliin odottelemaan seuraavaa myötävirtaa 6-8 tunnin päähän. 

Tuuli oli suotuinen ja purjeet ylös. Samalla kone päälle. Aluksi kuljimmekin mukavaa 6,2 solmua mutta vauhtimme tippui huonoimmillaan aina 3,6 solmuun. Virta oli kasvanut vieden meiltä tehot. Mitä sitä muuta voi kuin uskoa, että pääsemme perille. Saavuimme klo 19 Cuxhaveniin. 

Lähdin heti ilmoittautumaan. Toimisto oli mennyt kiinni klo 19, olin paikalla 19.20. Maksoin automaattiin, mutta en saanut nettitunnuksia. Kysyin naapurilta tunnareita. Hän ilmoitti, että tunnarit ovat henkilökohtaisia ja saisin ne aamulla toimistosta. Hän ei siis voinut laskea minua katsomaan huomista säätä. 

Cuxhavenissa on netti vaihtuvilla tunnareilla. Se pätkii koko ajan ja jatkuvasti joutuu kirjautumaan uudelleen sisään. Kuvien lataaminen on ärsyttävää.

Matkan kesto Rendsburgista Cuxhaveniin oli kaikkine sulkujen odotuksineen sekä vastavirta-ajoineen 11 h.
Aamulla matka jatkuu

Aamuvenyttelyä. Ihmistenkin pitäisi venytellä ennen muita askareita.
Jo toinen lounas kanavassa
Sulutus käynnissä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti