maanantai 15. elokuuta 2016

Kärdla - Kuivastu Muhu, Viro

Maanantai 15.8.16
Matka 40,4 nm

Näkemiin kiva Kärdla. Täällä on aina niin mukava henki ja hyvä palvelu. Nyt en uskaltanut luvata koska pääsen uudelleen, kun Rheya ei lähiaikoina ole näillä vesillä. Ensi vuonna Kärdlaan tulee uusi väylä suoraan satamaan. Sitä kannattaa kokeilla hyvät veneilyn ystävät.

Matkaa on jatkettava. Sääennusteessa oli vaihtelevaa tuulta ja sitä saatiin. Suunta oli pääsääntöisesti hyvä - takasuuntaisia tuulia (lanne- ja slöörituulet).

Rheya innostui putsaamaan pohjaansa kun kiihdytti nopeuden aina 8,6 solmuun saakka. Muutenkin matka meni joutuisasti. Ei ollut tekemisen puutetta; kun sai purjeet hyvin vetämään, tuli yli 10 m/s puuska ja vene kallisti. Harkitsin purjeiden reivaamista mutta minuutteja myöhemmin tuuli oli 2,3 m/s. Lopulta ryhdyin laiskaksi ja laitoin purjeet siten, että kestää puuskat, mutta nopeudessa toki kärsimme hieman. Oli mukavaa, vaikka sadetta saatiin niskaan aina välillä. Muuten, etten aina valittaisi, nähtiin aurinkokin.

Lähdimme purjehdukselle klo 12.10 ja saavuimme Kuivastuun klo 19.10. Annoimme vauhdin pudota alhaisimmillaan 2,5 solmuun.

Kuivastussa oli sataman mies meitä vastassa ja auttamassa manöövereissä. Kun menimme maksamaan hän ilmoitti, että saunat ovat lämpimiä. Koska satamassa ei ole naispurjehtijoita, voimme halutessamme mennä naisten puolelle yksityissaunaan (satamassa ei kyllä ole muutenkaan kuin yhdessä veneessä miehistöä).

Edelleen purjehdus on kivaa jos tällaisesta ylipäätään tykkää.

Lippu liehui sisäänpäin myötätuulesta
Ei ketään missään
Aikaa mietiskellä syntyjä syviä
Slöörissä purjeet vedossa
Upeetahan tämä on. Edessä siintää Muhu.
Sitten taas tätä, mutta katsokaa; sieltä tulee valoa
Muhun satama. Yhdessä veneessä oli mies.
Meidän takakannen näkymä
Aurinko. Kuivastu siluettina iltasella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti