maanantai 15. elokuuta 2016

Båga - Hanko

13.8.16
Matka 37,5 nm

Aamulla rauhallisen heräämisen jälkeen nostimme päämme viuhuvaan tuuleen. Sadepisarat tulivat vaaka-asennossa kohti. Emme kuitenkaan halunneet jäädä Bågaan vaan päästä eteenpäin. Matkaa on arviolta vielä 2600 merimailia, joten sitä riittää.

Päätimme pienen tuumauksen jälkeen ajella kauniissa sisäsaaristossa ulkoreitin sijaan. Pari kohtaa reitillämme oli arveluttavia veden mataluuden vuoksi. Tarvitsemme vähintään 2,5 metriä vettä 2,2 metriselle kölillemme. Mennään kokeilemaan ja jos ei päästä käännytään takaisin.

Kyllä on kauniita kesämökkejä sekä toinen toistaan kauniimpia rantarakennelmia. Nyt on viikonloppu ja koko matkalla Hankoon tapasimme vain 6 muuta venettä. Nyt on elokuun puoliväli ja parasta aikaa veneillä. Vedet on lämpimiä, ei ole hyttysiä, mutta missä kaikki ovat? No sää on tietenkin huono, mutta silti.

Tämä legi oli kaunis koneajopätkä vaikka satoi, tuuli kovaa mutta saarten suojassa oli myös tyyntä.

Hangon satamassa oli lisäksemme vain 5 venettä vieraslaiturissa! Mitä on tapahtunut veneväelle. Ovatko he hylänneet Hangon Itäsataman? Ilmoittautumisen yhtyeydessä vastaanoton mies ihmetteli samaa, mutta laittoi sen koulun alkamisen piikkiin.

Tapasimme vielä Markun entisen työnantajan ja söimme päivällisen yhdessä rantamakasiineilla.

Hienoja salmia
Upeita mökkejä
Kapeaa ja matalaa

Sää on mitä on, mutta veneen ruoka on hyvää


Hauska sisäväylän reitti
Aivan huikea huvila
Hangon karikoita ja kivikoit
Päivällinen Hangon makasiineilla
Tyhjää, ihan "empty"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti