torstai 18. elokuuta 2016

Ventspis - Liepaja, Latvia

18.8.16
Matka 59,6 nm

Aamu Ventspilsissä alkoi kivasti koska ei satanut. Suunnittelimme seuraavaa purjehdusta Liepajaan n. 60 mailin päähän. Tuuli tulee idästä, eli rannan puolelta. Silloin aaltoa ei pääse syntymään. Tuulta ennusteessa on vain n. 2,5-7,5 m/s. Olosuhteet ovat siis hyvät.

Köydet irti ja menoksi. Heti satamaan johtavan joensuiston edessä purjeet ylös. Rheya lähti oikein kauniisti kulkemaan 6-7 solmun nopeutta. Koska ei ollut aaltoa, vene kulki kuin VR:n junat ennen vanhaan. Tasaisesti ja varmasti.

Uskoin (toivoin) nautinnon jatkuvan perille saakka. Muutos tapahtui kuitenkin matkan puolivälissä, n. 30 mailin kohdalla. Vesisade tuli ja sotki tuulet, jotka kääntyivät vastaisiksi. Yritin säädellä purjeita erilaisiin asentoihin, mutta tuuli leikki kanssani. Kun purjeet olivat hyvin ja istuin penkilleni, tuuli loppui ja purjeet lepattivat. Kun säädin purjeet tiukalle, tuuli käänsi suuntansa suoraan vastaan. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja jumppasin. Käytin vinssejä käsin ja kun olin saanut liikunnasta tarpeekseni, otin purjeet kokonaan pois.

Loppumatka, noin 30 mailia menikin sitten koneella sisältä ajaen. Ilahduttava seuralainen lensi vieraaksemme. Varpunen löysi veneen ulkopuolelta ainoan kuivan paikan ja pysäköi siihen. Paikka oli juuri uloskäynnin kohdalla. Kun kävin ulkona kurkkaamassa, niin varpusta piti kädellä työntää pois tieltä. Se siirtyi köyden päälle ja kun pistin nuppini takasin sisätilaan, se parkkeerasi jälleen ovien eteen.

Matkan kesto oli 10,5 h ja saavuttaessa Liepajaan satoi. Kun vene oli kiinnitetty niin sade lakkasi.

Saimme yllätysvieraita kun pari suomalaista näki lippumme ja poikkesivat juttelemaan. Olivat aivan ihania ihmisiä ja vaihdoimme tarinoita. Lopulta illalla n. klo 21.30 kävimme vielä sateessa kaupassa. Rimi oli kuin suuri Prisma. Valtava kauppa hirvittävän laajoine valikoimineen.

Kaupunkikuvia ei nyt tule, koska sataa ja kaikki näyttää niin harmaalta.

Show must go on,  kohti uusia sateita.

Tutkasta näkee hyvin sateet
Märkää, kosteaa ja hämärää
Välillä hyvää ruokaa
Sitä piisaa
Tippuu, tippuu, pienen pienet pisarat...

Siinä se varpunen matkustaa..
..ainoassa kuivassa "pläntissä"
Linnut vievät sataman suuntaan
Joessa on kaikki alukset sulassa sovussa


Satamatoimisto
En muista nähneeni 1 litran tölkkejä. Pullokoko oli 2,3 litraa. (2l + 0,3 extraa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti