tiistai 16. elokuuta 2016

Kuivastu, Muhu - Roomassaare, Saarenmaa

16.8.16
Matka 44,1 nm

Reipas legi. Tuulee takaa 10-14 m/s ja sataa. Sataa siis koko päivän. Mutta vene kulkee mielestäni hyvin. Nopeus oli hetken yli 9 solmua, muuten siinä 7 paikkeilla. Viron vedet ovat hyvin matalia, noin ehkä 5 metrin syvyisiä ja kivikkoisia, pahimmillaan syvyys pinnasta on vain metrin tai kahden luokkaa. Tästä johtuen olen hyvin varovainen ajamaan muualla kuin merkityillä reiteillä.

Täällä ei näy yhtään venettä, laivaa tai uimaria, ei ketään. Pari lintua sentään näimme mutta emme ryhtyneet niitä väistämään. Ehtivät lentää alta pois. Autopilotti päälle ja sisälle lämmittelemään ja karttaa tutkimaan.

Roomassaareen johtavan väylän suunta on juuri sama kuin mistä tuulee. Niinpä mylly päälle, kierroksia runsaasti ja puskemaan 10 m/s tuulta vasten. Matkaa on kuitenkin n, 4,5 merimailia, eli ajassa vajaa tunti.

Harbourmaster oli taas vastassa ja saimme vapaasti valita paikan. Tyhjää on. Kävimme maksamassa ja lähdimme pitkästä aikaa kävelylenkille Kuressaaren keskustaan. Matka on vähän tylsä, 4,5 km pitkä ja suurelta osin kaislikkoon ja vanhaan merenpohjaan tehty kevyenliikenteen väylä.

Kuressaari on kaunis (jos on hyvä sää). Nyt juuri ei sada, mutta kaikki näyttää niin harmaalta kun ei ole auringon antamaa valoa.

Kävimme syömässä ja kaupassa. Palasimme ostostemme kanssa taksilla satamaan, osin kantamusten mutta myös sateen vuoksi.

Kamat veneeseen ja yksityissaunaan taas naisten puolelle. Riski oli mitätön, koska satamassa ei ole taaskaan yhtään naispurjehtijaa. Yksi nainen oli sentään kahvilassa myyjänä, siinä kaikki.

Katselimme jo sääennusteen huomista varten. Näyttää siltä, että seuraava kohde onkin jo Latvian Ventspils. Mene ja tiedä.
Aluksi olin ulkona havaitakseni olevani turhaan
Märkää
Ihan märkää
Antaa pilotin vaan ajella
Ei ketään, ei missään..
Askel step, ja uusi askel step.. jne..
Upeita taloja

Hauska halkopino
Kuressaaren hotelli
Kuressaaren linna
Elli tuli vastaan ja näytti sarvet. Hyvä meille jos huomenna on pouta.
Puiston kävelytie
Mun mielestä apila nauraa ja sillä on silmät
Hauska kiuas kun kivet on ulkokehällä
Saa vapaasti valita paikan
Satamakonttori ja saunat
Paikallisten veneitä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti