sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Eri maa, eri tavat

 Maassa eri tavalla
No niin. Olen tästä kirjoitellut jo aikaisemminkin. Jos haluan ostaa jotain osia, niin usein sattuu käymään niin, että se tilataan. 3 viikon toimistusaika kuulemma johtuu siitä, että lähetykset kulkevat Madridiin tarkastukseen ja sitten välitetään tänne. Jotenkin toimitusajat alkavat tuntua pitkiltä, kun hankinnat ovat niin arkipäiväisiä. Esim. mastoon uusi valaisin, jossa on valkoista valoa näyttävä navigointivalo ja toinen lamppu on kansivalo. Ei mistään löydy hyllystä. Meillä Suomessa osan saa heti mukaansa ainakin Motonetistä, Maritimistä, Capitain´s shopista ja Walticista. Muutaman kympin osa. 

Hävitään tässä
Kävin 26.9.15 lauantai-iltana belgialaisen Ludon kanssa konsertissa. Se oli koottu pääsääntöisesti puhallinsoittimista ja Ludon opettaja soitti siellä. Oli tosin muitakin istrumentteja kuten jouset, rummut ja muita lyömäsoittimia. Soittajia oli arviolta 50-60 ja olivat maansa parhaimmistoa. Konserttitalo Las Arenaksen ostoskeskusta vastapäätä on todella hieno. Erityismaininnan saa ulkoterassi, joka iltahämärässä avautuu elokuvamaisena atlantin horisonttiin. 
Kosertti oli mainio. Ensijakso oli hyvin rytmikäs ja soittajat esittivät soolojaan kapellimestarin johdolla.
Toinen jakso oli Charles Chaplinin elokuvaan soitettu musiikki. Taustalla pyöri elokuva suurella valkokankaalla. Tämäkin oli hauska, mutta minulla keskittyminen musiikkiin herpaantui, koska Chaplinin elokuvat ovat mukaansa tempaavia ja vievät huomion itse musiikista.
Soittajatkin eläytyivät musiikkiin, kun soittaessaan he tanssahtelivat ja pyörittivät kehojaan ja soittimiaan esityksen tahdissa. Hauskasti erilaista.
Mutta asiaan. 2,5 tunnin konserttilippu hyvältä keskipaikalta maksoi 10€. Väliaikatarjoilua emme olleet varanneet, joten maksoimme täyden hinnan: Tapas- ja sushi-buffet kattaus juomina kuohari- ym. viinit tai mitä haluat, sekä raikkaat tuoremehut koko väliajan vapaassa käytössä hintaan 5€ / suu.
Ilmaista ei ole olemassa, joten kukahan maksaa erotuksen...
En kehdannut kuvata esitystä, koska se oli kielletty. Samoin, jos olisin kuvannut tarjoilun, olisi voinut saada käsityksen, ettei Suomen konsertti- tai oopperoissa oli mitään tarjottavaa. 
Oli hieno ilta.
Kuva ennen konsertin alkua.
Oma ottama kuva rannasta.
Kuva kopioitu netistä. Konserttitalo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti