torstai 8. lokakuuta 2015

Kuin Afrikassa

5.10.2015

Like than Africa
Auto pörähti käyntiin ja ajoin sen aamulla VW:n huoltoon. Ottivat sen asiallisesti vastaan, tekivät laput ja kertoivat toimenpiteet. "Tutkimme auton tänään tai huomenna. Ennen korjauksen aloittamista ilmoitamme kustannusarvion sähköpostilla".
Mielestäni erinomaisen hyvää VW-palvelua. Sitten kysyin aikataulusta tarkemmin. Tutkimusten perusteella ja korjausluvan saatuamme tilaamme osat. Arvio on 3-5 päivää (arkipv). Hämmästelin toimitusaikaa.
Vastaus tuli heti ja ilmeisesti harkitsematta:
"We are in the Canary Island, we are like than Africa". 
Venepuolelta vertauskuva korjauksesta. Jos haluat korjata venettäsi aja se syksyllä Pihjajasaareen. Sieltä saat laituripaikan. Ryhdy samalla miettimään miten saat tarvitsemasi osat Pihlajasaareen kun liikennöinti on lopetettu.
Las Palmasissa on sama. Palmas tarjoaa lämpimän sään, jossa voit huoltaa ja korjailla halusi mukaan. Muista viedä osat mennessässäsi.

Like than Africa — paikassa Las Palmas de Gran Canaria.

Pihjajasaaressa samat korjauspalvelut kuin Kanarialla.

  • Markku Laakkonen Joo tulen, mutta jätänkö auton tänne? Astetta vakavammin olen tosiaan harkinnut muuttaa suunnitelmaa ja ajaa Rheya ensi kesäksi Suomeen. Lähtö olisi esim. 28.2 ja Suomessa 20.4.16, eli "vapuksi vesille". Tämä meinaisi sitä, että ajaisin auton nyt jo syksyllä takaisin Suomeen. Alla on luonnollisesti kesärenkaat ja Suomessa on talvirengaspakko joulu-helmikuun välinen aika. Onko muuten legeille gasteja tiedossa???
  • Mia Roos Oletko vielä osallistumassa johonkin Atlantin ylitysrupeamaan - ei siis ARC vaan joku vastaava ?
    • Markku Laakkonen En tänä vuonna ole lähdössä ylitykselle. Marraskuun Atlantic Odyssey 2015 on jo maksettu, mutta koska kesän työjuttujen takia peruin sen, voi sen kerran siirtää vuodella. Eli 2016 Lanzarote- Martinique on maksettu mutta eihän sinne ole pakko osallistua. Riippuu ihan Tian kuvioista ja halusta.
  • Tuula Laanti Paljon on vaihtoehtoja, mutta kannattaako sitä Suomeen purjehtia, voi sitä purjehtia lämpöisemillä vesillä. Ja autonkin voi myydä, ettei tarvitse ajella pitkin ruuhaisia moottoriteitä, maksaa sekin
  • Markku Laakkonen Se on Tuula totta. Vaihtoehtoja on paljon. Olen täällä, enkä Tian vieressä paljolti siksi, että laittasin Rheyaan samaan kuntoon kuin Merelle oli. Siis ihan pelkkää hieromista mutta kun tykkään kiiltävistä pinnoista ja kirkkaista valoista niin mikä ettei hommat maistu. Mutta; täältä ei saa esim. trasselia kiillotukseen vaan on ostettava pyyhkeitä. Uusia lamppuja ei saa tilaamatta jne. Tähän nähden vähän turhaudun täällä. Tosin onhan täällä joogat yms. Ne eivät vaan edistä tavoitettani Rheyan suhteen. Se ajo Suomeen maksaa laivoineen vähän yli 1200€ mutta sitten on auto lapsillani käytössä. Se, että auto on yli 12 v vanha ja ajettu 160 tkm niin hyväksyn laturivian etenkin, kun se on ensimmäinen vika autossa. Akku ja pakoputkikin ovat vielä alkuperäisiä. Tähän Suomen käyntiin Rheyalla liittyy ehkä symboliikkaa. Haen Tian Helsingistä "kotiin" Rheyaan. Sitten me alkusyksystä -16 lähdetään reissuun välimerelle tai Karibialle. Symboliikaa oli tämäkin, kuin hain hänet ennen lomaa "viimeisenä" Stokka-päivänä vähän paremmalla autolla lomalle.


    Se on Tuula totta. Vaihtoehtoja on paljon. Olen täällä, enkä Tian vieressä paljolti siksi, että laittasin Rheyaan samaan kuntoon kuin Merelle oli. Siis ihan pelkkää hieromista mutta kun tykkään kiiltävistä pinnoista ja kirkkaista valoista niin mikä ettei hommat maistu. Mutta; täältä ei saa esim. trasselia kiillotukseen vaan on ostettava pyyhkeitä. Uusia lamppuja ei saa tilaamatta jne. Tähän nähden vähän turhaudun täällä. Tosin onhan täällä joogat yms. Ne eivät vaan edistä tavoitettani Rheyan suhteen. Se ajo Suomeen maksaa laivoineen vähän yli 1200€ mutta sitten on auto lapsillani käytössä. Se, että auto on yli 12 v vanha ja ajettu 160 tkm niin hyväksyn laturivian etenkin, kun se on ensimmäinen vika autossa. Akku ja pakoputkikin ovat vielä alkuperäisiä. Tähän Suomen käyntiin Rheyalla liittyy ehkä symboliikkaa. Haen Tian Helsingistä "kotiin" Rheyaan. Sitten me alkusyksystä -16 lähdetään reissuun välimerelle tai Karibialle. Symboliikaa oli tämäkin, kuin hain hänet ennen lomaa "viimeisenä" Stokka-päivänä vähän paremmalla autolla lomalle.

    Kukkasia on tosiaan se sata minkä lupasin jos lähtee reissuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti