sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Harmaan musta perjantai

Harmaan musta perjantai 2.10.15
Päätinmpä lähteä aamujoogaan merenrannalle Puerto Moganiin. Tapasin pitkästä aikaa vanhoja tuttuja mm. ruotsalaiset Harryn ja Karinin. 
Urheilulajeissa pyritään aina maksimaaliseen suoritukseen, joogassa venytykseen. Huomasin, että vasen jalkani ei veny samoin kuin oikea. Niinpä risti-istunnassa (butterfy) painon polven kunnolla käsillä maahan. Juu, saattui ja sen jälkeen vielä enemmän. Oletan, että jokin jänne nivusesta venähti. Jalka ei oikein kanna. Markkinapäivänä perjantaina jätin autoni kauas Hypermercanon parkkipaikalle, joten kokemuksellinen kävelyurakka oli edessä.
Auto käyntiin ja imastointi hurahti päälle. Matkaa Las Palmasiin on 80 km. Pääsin kiihdyttämään moottoritielle kun mittaristoon syttyi punainen latauksen merkkivalo ja samalla toistuva hälytyssummeriääni. Vauhtia n. 100 km/ h. Pikkasen on ilkeä istua ja nyt sitten auto irvistelee. Tässäpä ratkottavaa. Motarille en pysähdy, jollei auto sammu. Lisäksi jos se ei sitten käynnisty uudelleen. Ajoin Maspalomakseen bensikselle lukeakseni käyttöohjekirjaa. Pyysin apua huoltamolta, mutta heillä ei ole henkilökuntaa eikä paikkaa korjata autoja.
Istuin hetken ja mietin. Jos laturi ei lataa, niin akku ehkä antaa sähköä tunniksi ohjaus- ja jarrutehostimelle sekä ajovaloille. Turbo käyntiin ja motarille kaikki sähkökojeet suljettuina. Pienen hetken kuluttua syttyi lisää varoitusvaloja. Seuraavat olivat luistonesto sekä ABS-jarrujen valot. Tiputin vauhtia 80:iin niin olisi pehmeäpi pysähtyä edessä olevan auton perään kuin satasen nopeudesta. Pääsin lopulta ruuhka-aikaan autoni kanssa veneelle.
Pienimmistä asioista perjantaille oli se, että toimistoa on käynyt muutaman kerran katsomassa eräs henkilö, joka oli kiinnostunut vuokraamaan sen. Tietenkin samaan aikaan kun olin mottoritiellä, hän ilmoitti, että hänen tavaransa ei mahdu toimistooni ja jää etsimään suurempaa tilaa. Tieto ei tullut yhtään sopivaan aikaan.
Veneelle päästyäni mietin tapahtumia. Autolle en voi tähän aikaan mitään, joten antaa olla. Menin tunniksi saunaan, jota en normaalisti tee. Mietiskelin asioita saunassa ja sitä, onko pakko tehdä aina kaikki ihan tappiin saakka. Olisiko jalan normaalivenytys mahdollisesti riittänyt. Sauna teki hyvää ja kirkasti ajatuksia. Tästä mennään eteenpäin asia kerrallaan.
Veneelle päästyäni avasin koirien tarkkaan vartioiman karkkikaapin ja sieltä ensiapuosaston. Otin suklaapatukan ja päätin katsoa jonkin kotoa tuomista DVD-leffoista. 
Itseasiassa kaikki on hyvin. Ilmastointi pelaa ja saa jäähdytyksen hyttiin sekä hytin seinän kokoinen tv näyttää elokuvan, jossa on jopa suomenkieliset tekstit. 
Lauantaina en vielä pystynyt oikein kävelemään mutta nyt sunnuntaina, jolloin kirjoitan tätä, asiat ovat jo paljon paremmin. Olen katsonut jo 4 huonoa elokuvaa.

Tämä on Moganista mutta vanha kuva.
Joogaohjaaja Lenka
Alternator workshop, joo ei se mitään. Summerin huuto häiritsee enemmän.
On niin lukossa ettei meinannut päästä.
Koirat pääsi ensikertaa vartioimalleen karkkikaapille.
Varjeltu salaisuus on paljastunut.
Kivun ensihoitoon Snikkers. Hyvä ettei toi Lurppa syönyt sitä.

Ovi täytyy pistää vielä kiinni, ettei "kylmä" karkaa. Hyvää leffailtaa.

2 kommenttia:

 1. Autoista en tiedä mitään. Venyttelystä löytyy ajatuksia iso saavillinen :). Aikoinaan olin sen kannalla,venyttelyn pitää sattua ja viedään lihas tappiin. Nyt on kokemusta karttunut lisää ja mieli muuttunut. Venyttelyn on syytä olla maltillisempaa. viedään tai haetaan se kipukohta, missä alkaa kipuilemaan, sitten muistetaan se jatkossa ja lopetetaan venytys siihen kohtaan missä kipua ei tunnu. Siinä sitten hengityksen(niinkuin joogassa on tapana) kanssa pidetään, niin kyllä tulosta tulee.
  Mukavampia jooga hetkiä toivotellen Montolan verettömän kirurgian mestari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari. En katsonut ohjaajaa kun hän kannusti / yllytti lisäämään venytystä. Tarkoittiko minua vai jotain toista, en tiedä. "Koulutuksessa" otan uskollisesti käskyt vastaan. Nyt meni vähän yli ja ei pajon tarvitse mennä kun venähdys tapahtuu. Sängyssä 3 päivää makaillessani opin taas kohtuullisuutta. Eilen kävin verryttelemässä ja kävelin 20 km vähän alle 3:ssa tunnissa. Vaikeinta oli olla ottamatta yhtään juoksuaskelta. Tänään joogasin varovasti ilman vasenta jalkaa. Nyt meni hyvin ja "kohtuullisesti".
   Kiitoksen Montolaan viestistä.

   Poista