keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Maailma muuttuu

24.9.2015

Maailma muuttuu
Ei olisi kolme vuotta sitten arvannut;
Että tulee vielä aika, jolloin yksin nukkumaan mennessä jää miettimään mitä jännää huomisaamun smootieen laittaa; pistääkö kaksi omenaa ja yhden päärynän vaiko sekoittaisiko juoman kolmella appelsiinilla ja nipulla porkkanoita + muilla värillisillä terveysasioilla. Anyway, outoja ajatuksia.
Se, että joku olisi tullut minulle kertomaan, että menet vielä joku päivä yksin joogakauppaan ostamaan itselle jumppahousut ja kuukausikortin joogasalille (tosin samanhintainen kuin Helsingissä 4 käyntiä) niin olisin ohjannut hänet pikaisesti terveystarkastukseen.
Ajat ovat muuttuneet. Tilanne on vastaava Suomessakin. Tuskin kukaan olisi arvannut, että Sipilä on pääministeri ja toisena irrallisena asiana, että pohjois- ja keski-Suomen koulut ja muut rakennuksen ovat ylitäyteen pakattu pakolaisilla. 
Työmarkkinatilanne tulisi olemaan suunnilleen tälläinen. Ne kenellä töitä on menevät lakkoon saadakseen lisää etuja. Yhtä vapautuvaa työpaikkaa kohden on hakijoita yli 200. Heistä tuskin kukaan olisi ensisijaisesti menossa lakkoon. Mutta kun se ei käy. Ammattiliitto pitää huolen, että työntekijälle tulee aikaa myötä samat oikeudet kuin työnantajalla mutta ilman velvollisuuksia ja ylitöitä. Työnantaja ja johtoryhmä ei tosin saa ylityöstä palkkaa, mutta viis siitä. Työntekijälle on työsopimusperusteisesti maksettava.
Aika on syönyt myös vanhan viisauden. Valta ja vastuu kulkee käsi kädessä. Kumpaakaan ei voi olla ilman toista. Nyt ammattiliitot ajaa työntekijöille valtaa ilman vastuuta. 
Maailma muuttuu, mutta mihin suuntaan...
J.K Joogahousut oli hyvät, ostin kahdet, sovitin seitsemät.


Pinkit on vaan sovituskokoa varten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti