keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Sattuipa taas kerran

3.9.2015

SATTUIPA TAAS KERRAN
Nyt kun auto jäi Malagan hotellin parkkihalliin niin jatkan matkaani yölennolla Las Palmasiin. Pakkasin mukaan ainoastaan reilun kahden viikon aikana tarvitsemiani vaatteita ja asennusosia. Päätin säästää 140€ (+23 kg lisälaukku) ja ottaa mukaan vain yhden matkalaukun. Pakkasin sen huolella ilman punnitusta.
Lentokentälle saavuin hyvissä ajoin. Lykkäsin kassin tyhjänä olleen chek in-respan vaakaan ja se näytti 29 kg, reppu 9,5. Oli siis 6 kg ylipainoa. Pienen suunnittelun jälkeen tein hyvän ratkaisun. Vaatteita päälle 28C lämpötilassa ja reppuun lisää elektroniikkaa, mm AIS-satelliittilähetin, siihen antenni ja kaapeleita sekä kaikenlaisia liittimiä. Idea oli hyvä ja kassin paino putosi 25,5 kiloon.
Oli vähän tukala olo kun päällä oli mm farkut, pitkähihainen paksu collagepaita ja kaiken alla vielä pitkälahkeinen ja hihainen paksu hiihtokerrasto. Käytän sitä sukelluksessa kuivapuvun alla lämmikkeenä.
Virallisessa sisäänkirjautumisessa virkailija katsahti minuun ja sanoi yritykseni olevan hyvä. Sain silti maksaa 2 kg:n ylipainosta 24€ kortilla ( käteinen ei kelpaa).

PAINAJAINEN
Turvatarkastuksessa oli vähän hiki ja olin poikkeuksellisen näköinen. Metallipaljastimen jälkeen samantien huumetestiin. Se mies lääpi mua ihosta ja kasvoista kaikenlaisilla liuskoilla ja vielä uudestaan. Ihmetteli varmaan kun kone ei näyttänyt punaista vaikka olin ihan hiessä. Samaan aikaan mun reppu jäi kiinni läpivalaistuksessa. Kysyivät oliko tietokonetta. Oli kolme, 13" Mac, 15-tuumainen Pc ja Ipad 10" kokoisena, lisäksi tietenkin mun iso kalikkapuhelin. Sitten se saakelin AIS ja piuhat. Kysyvät mihin tarvitsen näitä matkustamossa, enkö olisi voinut pakata kassiin. Sanoin, ettei voi luottaa että laukku tulee samaan aikaan perille, joten on parempi ottaa tavarat käsimatkatavaroihin. Kysyivät, että onko kuuma. Sanoin laihduttavani ja tarvii hikoilla, että mahtuisin huomenna vanhaan sukelluspukuuni. 
Tässä vaiheessa mietin koko homman järjellisyyttä. Toisaalta, jos jokin homma on aloitettu, niin viedään se loppuun saakka. Ei jätetä kesken edes tyhmiä juttuja. Eikä tässä ollut enää mitään pakitettavaakaan.

JÄLKIVIISAUS
Olisi kannattanut maksaa heti alussa se 6 kg:n ylimaksu 72€ niin ei olisi tullut tätä kokemusta ja ei olisi tarvinnut hävetä näin paljoo. Tosin en tiennyt ylikilon hintaa, ennen kuin olin jo aloittanut shown.

LENTOKONEESSA
Mun edessä istui (ehkä) mies, joka haisi samalle kuin viikon metsässä ollut sotilas. Sillä oli varmaan joku aikuisiän ADHD-juttu kesken, kun se teki käsillä pitkän aikaa uintiliikkeitä. Ja haju vaan levisi. Lopulta se (mies tai nainen, jäi epäselväksi) varmaan väsy mutta haju ei väsynyt. Se vaan levisi.
Henkilö oli vähän pelottava. Mun mielestä se olisi pitänyt laittaa rautoihin tai ... ruumaan.
Kyllä mä mietin ihan oikeasti, oliko tää 2,5 tunnin lento kokemuksineen kuitenkin raskaampi kun ajo tänne (4000 km) 49 tunnissa.
HYVÄÄKIN ON
Elän vielä. Hajuun ei kuole. En tajunnut (onneksi) ottaa selfietä. Nyt naurattaa tämä kokemus.
Olin veneellä yöllä klo 3.45 (-2 h Suomeen).

Kukkuu, täällä satelliittilähetin
Onko tietokonetta?

Ei tarvii kysyä menenkö rannalle kun suurentaa kuvan. En ainakaan pariin päivään ennen koko veneen pesua punaisesta hiekasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti