keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Seldenin rullalaite

24.9.2015

Rullalaite, rullaa nahkatkin sormista
Yritän vielä jalostaa Rheyaa entisestääkin enemmän yksinpurjehdittavaksi siten, ettei kansille tarvitse mennä laisinkaan. Niipä investoin suurikokoisen genaakkeripurjeen puomiin ja Seldenin GX 15 rullalaitteeseen. Kaikki helyt tietysti mukaan lisättynä asennuksella ja opastuspurjehduksella. Ihan siis niin kuin ennen olisi sanottu "avaimet käteen ja kädestä pitäen". 
You Tuben esittelyvideolla kaikki näyttää helpolta. Opastuspurjehduksellahavaittiin, että joitain muutoksia tulee vielä tehdä. Suurin muutos oli siis sukassa olevan purjeen muutos rullalaitteelle sopivaksi. Helppo juttu.
Muutostöiden aikataulu venyi taas viikoilla kaikista lupauksista huolimatta. "on niin kiire" mitä on vaikea uskoa, koska täällä on vielä tosi hiljaista. Kohta tulee ARC 2015 veneitä n. 250 niin kiire on silloin hyväksyttävämpää.
No lähdin tietysti yksin testaamaan hankintaani. Ei mennyt hyvin lähellekkään videon mukaisesti. Purje kyllä aukesi hyvin, mutta samalla jokin muuttui. En saanut purjetta millään takaisin rullalle. Taistelin, no en ehkä henkeen, mutta vereen saakka kylläkin. Kyllä käsiä kirveli ja veritippoja oli runsaasti sivukansilla.
Seuraavana päivänä jälleen Alisionsin purjekauppaan viemään purje takaisin. Kesti jälleen viikon kun siihen tehtiin muutoksia. 
Nyt purje toimii jopa niin, että kämmennahkat säilyy käsissä.
J.K Tia, tiedän, että hanskat olivat mun kaapin oven verkkopussissa. Please, älä ota tätä asiaa esille. Olin tyhmä ja kärsin siitä. Haavat aukee 3-4 krt päivässä ja ne ei pääse paranee koskaan. Pikku juttu mutta tosi kipeet, etenkin suolavedessä uidessa.
Selden mainosvideo
  • Martina Sunell Hyvältä näyttää - siis purje
   • Markku Laakkonen Nämä on vielä niitä mätäkuvia. Purjeen alareuna karkasi ylös ja teetti hitosti töitä että sai sen alas. Samaan aikaan vene pyörähti vaikka oli koneella ja pilotilla. Sitten tuli 9 metrin puuska jolloin köysi lähti käsistä ja vene pyörähti taas. Karin oppien mukaan istuin ja mietin hetken. Sitten aloitin kaiken taas rauhallisesti alusta. Nyt pelittää paremmin kun purje kiertyy alusta alkaen myös alhaalta. Oppia tarvitsen vielä paljon. Rheyaa on helppo käsitellä kun tulee täysin tutuksi. Sitten alkaakin se "kilpailu" ja viritykset...
  • Anssi Ryökäs Eikö sulla ollut tacklinea siinä ollenkaan, millä säädetään purjeen alaliikkin korkeutta? On tärkeetä et etuliikki on tosi tiukka kun sitä rullataan, muuten tosi vaikea saada rullalle. Helpottaa myös jos on isopurje ylhäällä ja kääntää enemmän myötäiselle, jolloin genaakkeri jää isopurjeen peittoon ja paine purjeessa kevenee. Vielä helpompaa on jos avaa genuan siihen eteen reippaamalla tuulella, ennen rullausta.
   • Markku Laakkonen Kiitti Anssi. Oikeestaan toivoinkin nimenomaan sun viestiä. Kaikki noi sun vinkit, niin ei ollut tai en tehnyt. Oli vähän, -aika älyttömän vaikee saada purje sisään. Nyt on tackline ja kun vetää etulikin kireelle, niin rullautuu melkein kun leffassa.

    Onko sulla ajoja tänne Las Palmasiin? Voitais käydä kokeilee tota mun uutta kotii.⚓️

   • Anssi Ryökäs Ei taida ajoa olla, mutta olen luvannut jossain vaiheessa tulla moikkaamaan Kallea sinne, niin voidaan samalla käydä seilaamassa!
   • Markku Laakkonen Hyvä idea. Ilmoittele kun tiedät enemmän. Jään jo vähän venttaamaan.😎Ei kommentteja:

Lähetä kommentti