lauantai 10. syyskuuta 2016

Muros - Porto

9.9.16 Muros Espanja - Porto Portugali
Matka 106 nm


YÖAJELU

Santiago de Compostela- päivän jälkeen oli hyvä lähteä merelle, vaikka Muroksessa oli niin hauska ja ystävällinen harbourmaster. Matkaa on jatkettava jos haluaa edetä (ihan vaan siksi, että jos ei liiku, ei etene).

Seuraava kohde on löytää suurehko tavaratalo, tai jokin liike, mistä löytää juhla-asu. Saimme postia, että Helsingissä on juhlat tulossa ja meidät on kutsuttu mukaan. Niinpä seuraava suunta on Porto ja El Corte Inglesin tavaratalo.

Lähdimme liikkeelle klo 19.40 ja 17 tuntia myöhemmin olimme kiinnittyneet Porton Douro Marinan jahtilaituriin (klo 12.40)

Yöstä ei ole paljon kerrottavaa. 4 kpl Ais-hälytyksiä, joista lähin laiva meni 1/2 mailin päästä. Mitään ei kuitenkaan näkynyt, koska oli taas sumua. Kertaakaan ei tarvinnut vaihtaa kurssia, mutta jokaiseen hälytykseen tuli reagoida ja tulla sisäohjauspaikalle.

Uskoisin näiden syyssumujen johtuvan siitä, että ilman yölämpötilat ovat alemmat kuin meriveden lämpö on. Samaan aikaan kun ei tuule yhtään, meriveden lämpö muuttuu vesihöyryksi jää leijumaan sille korkeudelle (merenpinnan päälle) mistä aurinko ei sitä vielä pääse haihduttamaan. Ilmiö on ikävä, mutta ei se sen kummempaa ole. Täytyy luottaa teknisiin apuvälineisiin.

Muroksen sataman patio vieraille
Pesutilat onvat erilaiset kuin muissa satamissa, mutta varmasti toimivat
Oikein erillinen wifi-huone
Kirjasto - / olohuone on vieraiden käytössä
Ei tuule niin ei sitten
Tuulta ei ole tulossakaan

Huomenta. Ei näe mitään. 
Onko tämä vielä unta?
Leixoes mereltä päin. Usva vei kuvasta värit ja terävyyden.
Porton rakennettu "palmuranta" joen suistossa.
Porto
Tästä voi alkaa elämäntapa
Rheya isompien seurassa
Täältä on mahdollista löytää jotain
Modernia..
.. ja vanhaa

Portviinialuksia
Vasemmalla Porto ja oikealla Vila Nova de GaiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti