lauantai 29. lokakuuta 2016

Cabo de Gata ja San Jose

19.10.16

CABO DE GATAN LUONNONSUOJELUALUE

Pian aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Cabo de Gatan luonnonsuojelualuetta. Ajelimme pitkin aavikkoa ja pysähdyimme luontokeskukseen. Paikka oli hienosti tehty mutta yksi piirre varasti huomion. Bussilastillinen espanjalaisia eläkeläisiä. Heistä lähti hirvittävä melu kun he huusivat ja lisäksi he työnsivät syrjään esiteseiniä sekä lattialla olevia näyttelyesineitä. Henkilökunta huusi, että olkaa hiljempaa. Se eläkesakki vei meiltä keskittymiskyvyn kiilaamalla ja tönimällä. Pistin etusormet korviin ja syöksyin ulos.

Sieltä pikkuhiljaa ajelimme Nijarin rantaan kahville, jossa ei ollut eläkeläisiä. Nautimme rauhasta. Kävimme majakalla katsomassa suositun kallioisen näköalapaikan. Oli kaunista.

Luuontokeskus ennen eläkeläisiä
Eläkeläisten jälkeen mm. tämä seinä siirtyi
Optiikka ei riitä kauas, mutta flamengoja on järvessä.
Tällaista aavikkoa ja vuoristoa on tämä alue.

Cabo de Gatan majakka
Rajun oloinen ranta
Vastaava selfie kuin Gran Canarialla -15 otettu kuva.

SAN JOSÉ

San José on kuvissa näkyvän vuoren toisella puolella. Yritin ajaa vuoren ylittävää tietä oikaistaakseni mutta tie oli niin huonokuntoinen, että päätin muutaman kilometrin ajettuani kääntyä takaisin. Niinpä lyhyestä matkasta tuli hieman (erittäin paljon) pidempi vuoren kierros.

Kylä on hieno. Valkoisia taloja sekä hyvin hoidettu uimaranta. Kylän halkaisevan pääkadun varrella on riittäväsi erityyppisiä ravintoloita moneen makuun. Kävimme luonnollisesti satamassa katselemassa veneitä sekä kokeilimme päivän menu-tarjontaa. Ruokaa oli runsaasti alku,- pää ja jälkiruokineen. Juoma ja leipä sisältyi menuun ja se maksoi 10€ hlö. Aika kohtuullista sijainti huomioiden.

Yhden päivän valoisan ajanjakson aikana ei paljon enempää ehdi nähdä. Illalla Opelin keula kohti pimeää tietä kohti Almerimaria ja Rheyan ihanaa sänkyä.


San José
San Josén hoidettu uimaranta


Playa de Los Genovesesin luonnonranta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti