maanantai 31. lokakuuta 2016

Cartagena

26.10.16

CARTAGENA

Niin kuin aikaisemmin mainitsin, ryhdyimme automiehiksi. Tänään oli vuorossa päiväretki Cartagenaan. Matkaa sinne oli n. 200 km suuntaansa. Aamusta ylös, niin päivään mahtuu enemmän tapahtumia. Matka meni leppoisasti, mitä nyt 1,2 litraisella moottorilla varustetusta autosta voi odottaa. Autossa on vakionopeudensäädin ja kun kerran auton on saanut 120 km vauhtiin, niin pilotti päälle. Ylämäessä oli hienot lukemat; 78 km/ h. Oli hieman hyytynyt meidän vauhtimme. Ei se mitään, kolmosta silmään. Aikaa meillä on.

Saimme auton parkkiin aivan keskustaan. Aluksi kävimme, kuinkas muuten, venesatamassa. Kyselimme paikkoja sekä hintoja. Yllätyimme jälleen aurinkorannan suuresta satamasta. Ei yhtään 12-15m venepaikkaa vapaana. Sellainen mahdollisesti on vapautumassa ensi viikolla. No emme me enää paikkaa tarvitse, koska valinta osaltamme on jo tehty. Mutta muuten asia kiinnostaa.

Satamassa on kaikki mitä talvehtimiseen tarvitsee. Autonkin saa aivan laiturin vieren.

Nähtävyyksistä valitsimme ne kuuluisimmat. Kävimme Teatro Romanossa katsomassa 2000 vuotta vanhaa teatterin aluetta. Sieltä vanhaan kaupunkiin kapeille kujille ja puistojen kautta Rooman aikaisen rakennuksen raunioille. Vieressä arkeologit pienillä pensseleillään jatkavat kaivauksia vielä ties kuinka kauan.

Uuden amfiteatterin kautta palasimme takaisin autolle. Päivä alkoi jo laskeutua hämärän puolelle. Nyt on hyvä lähteä takaisin veneelle, koska ajamme ilman karttoja suunnistamalla tienviitoista, joita ei ole valaistu.

Cartagenan satama

Palacio Consistorial. Talon päädyssä Turisti-info.
Museo del Teatro Romano. Huikea paikka ja hienosti toteutettu.

6 000 hengen katsomo. Minkä kokoisille ihmisille?
Teatterin esiintymislava.
Teatteri sijaitsee korkealla vuorella.


Ennen henkilöillä oli lyhyemmät jalat. 
Keskustan Gran Hotel.
Kylpyhuoneiden laatat jääneet seinään kun muut osat purettu.
Ulkona olevat liukuportaat 3 kpl peräkkäin..

.. jotka eivät johtaneet mihinkään!
Lisää rakennetaan.

Etualalla Amfiteatteri ja taustalla Teatro Romano.
Huikeat juuret tarvitaan pysyäkseen vuosikymmeniä rinteessä.
Yöksi kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti