tiistai 11. lokakuuta 2016

Häät ja Benalmadena

26.9.16-9.10.16
Benalmadena
Ajettu matka 0 nm

BENALMADENA
Saimme Rheyalle paikan täydestä Puerto Benalmadenasta. Hyvä meille, koska meillä on perhejuhlat Helsingissä 1.10.16 ja lentomme on Malagan lentokentältä. Tämä on oivallinen kohde jättää vene, koska matkaa kentälle on noin 10 km. Taksia on kätevintä käyttää, koska matkaa juna-asemalle tulee 3 km ylämäkeen.

HÄÄT
Tyttäreni Karla ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Jappe vihittiin Helsingin tuomiokirkossa. Häät sujuivat erinomaisesti ja hääauton sijaan, kaupungissa kun ollaan, he olivat valinneet hääratikan. Siihen mahtuivat häävieraat ja saimme kiertoajelun aikana tutustua tiiviisti toisiimme.

Helsingin Tuomiokirkko
Tuore hääpari
Hääratikassa
Rouva Lindström
Karla ja Jappe
Hima & Sali Kaapelitehtaalla
Iltasiluetti


TEKEMISTÄ BENALMADENASSA

Täältä ei lopu tekeminen eikä touhu. Uskoakseni kaikki on mahdollista ja jos jotain puuttuu, se järjestetään. Esimerkiksi otan paluulentomme. Se oli keskiyöllä. Taksilla olimme lentokentältä veneellä alle puolessa tunnissa. Ostimme sataman Super Cor Express-kaupasta aamiaistarvikkeet sekä juomista. Kello oli siis 01 yöllä.


Keskuspuisto

Aamulenkkini jälkeen lähdimme Tian kanssa kävelemään keskustaan ja juna-aseman suuntaan. Matkalla oli hämmästyttävä keskuspuisto. Siellä niin kukot, papukaijat, kanit kuin kissatkin olivat vapaina. Kukot kiekuivat kanojensa sekä tipujensa perään. Kaikki siis sulassa sovussa. Ainoastaan vuohet oli aidattu. Kaneista erillismaininta; eräs rouva hiipi kanin luo ottaakseen siitä kuvan. Kani käänsi katseensa ja syöksyi rouvan eteen nuuskimaan kameran linssiä. Sen jälkeen kuin olisi ottanut poseerausasennon 1/2 metrin päähän ja pysähtyi siihen.

Aamulenkillä menossa Torremolinokseen
Kolleegat tulossa vastaan
Porrasjuoksun yläpäässä kuvaushetki. (oikeasti hegästystauko)
Paluumatka rantaa pitkin ja pulahdellen.
Keskuspuisto

Kanoja sekä kukkoja. Kaikki vapaana.

Heh, onkohan tämä kanan ja kanin sekoitus?
Näköalatasanne
Sealife

Aamun liikunnan jälkeen menimme akvaarioon. Se oli erittäin hienosti rakennettu. Rauskut tulivat hassusti katselijoiden luo ja nousivat "pystyyn", kuin katsellankssen ja tervehtiäkseen. En ole koskaan nähnyt rauskuilla tällaisia asentoja. Kasvattamossa sai koskea niin merisiileihin kuin merimakkaraankin. Itse suuri akvaario-osa oli hiensoti toteutettu: Oli läpinäkyvää seinää, kattoa sekä putki akvaarion läpi. Kokemuksena aivan loistava.

Rausku
Hai ui yli
Hengenvaaralliset värilliset sammakot
Piraija

Tämän ruudun taakse oli rakennettu katsomo

Päiväkävely Torremolinokseen

Auringon jo kunnolla noustua laitoimme reput selkään ja tennarit jalkoihin. Suuntasimme rannan kävelykatua pitkin Torremolinokseen. Pian matkamme keskeytyi kun tie oli suljettu. Syynä oli viikonlopun moottoripyöräkokoontuminen. Poliisilta saamani tiedon mukaan paikalla olisi yli tuhat motoristia ja hieman vähemmän erilaisia moottoripyöriä. Määrä on helppo uskoa, koska 1-2 pyörän rinnakkainajo kävelytiellä ei päättynyt koskaan. Tai no päättyi joskus, mutta olihan se hienoa katseltavaa.

Maistelimme tapaksia ja ihmettelimme tyhjien apartamentoksien määrää. Toinen asia mikä kiinnittää huomiota on se, että muovisten kiinalaistavaroiden ja rihkaman määrä on uskomaton. Kaikki maksaa euron tai alle, mutta kestää ehjänä juuri sen verran kun sen kantaa kassan ohi. Tarvitaanko todella tällaista tavaraa?

Paluumatka otettiin paljain varpain rannan vesirajaa kävellen, välillä pulahdellen lämpimään veteen. Taidettiin jopa ottaa paikallinen siesta ja torkahtaa pyyhkeen päällä.

Letkan loppupää
Eräs motoristi
Kävelykatu on vallattu moottoripyörillä
Tapaksia ja porevettä 
Paikallinen hautausmaa mäen päällä
Uurnat ovat maan päällä toisin kuin meillä
Matka- / retkitarjontaa
Torremolinoksen yksi kauppakatu

Rantatie Torressa

Tyhjää on.

Tällaiset hotellit ei oikein sovi paikalliseen ympäristöön
Ravintolan grilli. Teräsalusta, hiekkaa, tulet ja ruoka. Yksinkertaista.


Ihmisten mehiläiskenno. Melia-hotelli.
Illanvietto yhdessä

Tapasimme kolmannenkin suomalaisveneen, Irman, satamassa. Nyt saadaan jo illanvietto aikaan. Olimme Tian kanssa menossa illalla sataman suihkuun, mutta istuimmekin tuota pikaa Mxun Prima Donnassa. Tian ja minun suihkureissu jäi aamuun. Juttuja riitti. Mm. Mxu ja Irman Jorma huomasivat olleensa töissä saman alan kilpailijoina keskenään. Aika jännä sattuma.

Aikuisten illanvietto. Alicia oli nukkumassa.
Mieli halvempaan satamaan

Rheya oli ollut jo parisen viikkoa Benalmadenassa. Haluamme nähdä monta eri satamaa aurinkorannalta ja päätimme jatkaa reissuamme. Haikeat moikat mukavalle porukalle ja matkaan. Seuraava kohde on kokea itse mielipiteitä jakava Almerimar. Matkaa noin 80 mailia. (Saisikohan sieltä jotain hyvää?)

Aurinkorannikon aika tyypillinen näkymä jos kaupungit eivät ole kiinni toisissaan.
Voi, tällaisen kun saisi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti