maanantai 10. huhtikuuta 2017

Ijmuidenista Cuxhaveniin

31.3-1.4.17
Ijmuiden - Cuxhaven
matka 202,5 nm

IJMUIDEN
Ilmoittauduimme toimistoon heti sen auettua klo 9. Saimme nettitunnarit ja selvitimme tulevaa säätä. Pääsisimme jatkamaan melko välittömästi mutta huilaisimme kuitenkin yhden yön. Kävimme syömässä rannassa olevassa kiinalaisessa ravintolassa siksi, kun muita ei ollut auki. Sesonki ei vielä ole alkanut,joten hiljaista, todella hiljaista on.

Kysyin paikalliselta venekorjaamolta uutta pilottia. Hän voisi tilata sellaisen ja se tulisi Belgian keskusvarastosta. Oli torstai, joten ehkä saisimme uuden pilotin perjantaina, tai sitten alkuviikosta. En voinut hyväksyä tällaisia vaihtoehtoja. Päätin, että ajetaan käsin, niin että pääsemme jatkamaan matkaamme silloin kun sää antaa siihen mahdollisuuden.

Niinpä jatkoimme matkaamme tankkauksen jälkeen perjantaina klo 7.50. Meillä ei ole edelleenkään ajovaloja eikä autopilottia.

Iltapäivällä tuli sade, joka sai matkan tuntumaan raskaalta kun ohjausta ei voi jättää ja ei pääse sateelta suojaan.

Merkintä lokikirjasta: 31.3 klo 12.45 Norppa pällisteli touhujamme 5 metrin päästä kun hurautimme ohi.
Hyvä ruoka piristääJotain herkkää tunnetta kuvassa.
Huvivene, apua. Nopeasti vilkuttamaan.
Plotterin kartassa on poiju mutta todellisuudessa ei ole.
Uudessa karttapäivityksessä poijua ei ole.CUXHAVEN
1.4.17 huh, melkein maali. Sovitin nopeutemme sellaiseksi, että osuisimme Elbelle myötävirran alkaessa. Laskelma meni täysin oikein. Hurautimme koko 20 mailin matkan kahdessa ja puolessa tunnissa.

Tarkoitus oli vielä tankata polttoainetankki täyteen, koska Kielin kanavasta saa polttista vain Rendsburgin satamasta. Kielin puolelta ei saa mistään, vaikka siellä on useita pienvenesatamia. Emme tankanneet, koska polttoainelaiturilta puuttui kävelysilta ja asemaa ei oltu avattu talven jäljiltä. Nämä on kivoja lisähaasteita tällaisessa kevätpurjehduksessa.

Yhden satamayön jälkeen myötävirtaan katsomaan avattaisiinko meille Brunsbuttelissa sulut, näin purjehduskauden ulkopuolella.


Nyt ollaan tässä, hyvä niin. Vois hetken nukkua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti