tiistai 11. huhtikuuta 2017

DONA MARIAN SIIRTOPURJEHDUS

7-8.4.2017
Porto, Portugali - La Coruna, Espanja
matka 171,1 nm

UUSI VENE UUDET HAASTEET

Saavuimme Portoon suoraan Rendsburgista Saksasta. Majoituimme Dona Mariaan ja tutustuin veneen tekniikkaan. Tämä on perinteinen Cruising-vene kun edellinen oli Racing-luokkaan hyvin sopiva kilpuri. Matka on pitkä ja sisältää avomeriosuuksia, niin tein veneeseen kunnon katsastuksen itseäni varten. Tämän jälkeen on mukavampi lähteä liikkeelle kun tietää vähän rakenteesta ja osien paikoista.

Meitä odotti yllätys Douro Marinassa. Suomalainen kuunari Zangra oli sielä parkissa ja menossa Helsinkiin. Miehistössä oli tuttuja Pertti ja Timo. Kävimmekin illalla moikkaamassa heitä ja myös Zangran isäntäväkeä.

PURJEET YLÖS
Lähdimme 7.4 klo 11.00 ulos avomerelle. Päivä oli pilvetön ja aivan shortsikeli. Tuulta oli vain 5 m/s, joten hieman koneella joutui pukkaamaan säilyttääkseen kohtuullisen nopeuden. Mikäli emme olisi parin vuorokauden aikana Corunassa, saisimme tuntea sen merisairautena, sen verran keliä oli ennusteessa.

Illalla tuuli nousi 8,5 m/s vastaiseksi. Pienensimme hieman purjeita ja jatkoimme menoamme.

Finisterran kohdalla yöllä 02.30 hämmästelin taas, kun kalastusalusten valot näkyivät mutta aissista ei aluksia näy. Heillä ei ole laitteet päällä. Pyöritin tutkaa ja yht`äkkiä aivan meidän kyljen vieressä syttyi punainen ja vihreä navigointivalo. Tutkassa ei näkynyt mitään. En ehtinyt tehdä mitään kun tilanne oli jo ohi. Samantien valot jälleen sammuivat. Ilmeisemmin jokin pieni kumi-/ soutuvenetyyppinen alus oli ollut kalassa ja huomannut ettemme väistä. Laittoi valot päälle niin myöhään, etten ehtinyt väistää. Siksi hän katsoi parhaaksi poistua reitiltämme. Mitään vaaratilannetta ei ollut mutta erittäin epämiellyttävä tunne jäi.

Klo 10.50 Finisterran Trafic control kuuluttaa vhf-radiolla onko helikopterilla tehtävään pelastusharjoitukseen vapaaehtoisia. Kuulin, että kuunari Zangra oli valittu ja siirryimme heidän käyttämälleen radiotaajuudella.
Harjoituksessa  Zangraan laskettu nukke piti pelastaa. Pintapelastaja laskettiin veteen, josta hän ui alukseen, kiinnitti nuken ja poistui matkoihinsa. Näin Zangran miehistö kertoi meille seuraavana päivänä yhteisellä illallisellamme.

Finisterrassa jälleen sumua, kuten meidän kohdallamme on niin usein.

Saavuimme hyväkuntoisina ja reippaina La Corunan Real Club Nauticon keskustan satamaan klo 16.

Douro marina Porto
Tuttuja miehiä


Dona Maria

Sumua Finisterran kohdalla


Parkissa La Corunassa city-marinassa.

Kuunari Zangra tuli myös tänne
Yhteisellä illallisella La Corunassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti