tiistai 11. huhtikuuta 2017

Maali muuttui Wendorfista Rendburgiin

3.4.17
Holteuan sulut- Wendtorf- Rendsburg
matka 34,5 nm


WENDTORF

Päästyämme Brunsbuttelin suluista ajoimme 7,8 nm lopulliseen määränpäähämme Wendtorffiin. Satama on matalikkojen ympäröimän väylän varrella. Väyläsyvyys on kartassa 2,7 m. Lähestyimme varoen, koska väylä on ruopattu ja siksi kapea. Pohja näkyy koko ajan ja seurasin kaikua silmä tarkkana. Syvyysmittarin lukemat vaan pieneni sitä mukaa kun lähestyimme hiekkarantaa. Meidän köli on 2 m ja tarvitsemme vettä vähintään 2,2 m jottei aallot tee meille osumaa. Kaiku näyttikin juuri tuota minimilukemaa ja vauhtimme oli silloin 0,8 solmua.

Lopulta klo 9.55 selvisimme ilman osumia tolppakiinnityksellä olevaan vieraslaituriin. Tia oli soittanut etukäteen ja paikkamme oli tiedossa. Ei mitään, paikka on tässä ja köydet paaluihin. Paikka on suurille veneille, joten helppo ajaa. Kieräytin köydet paalun ympäri mutta jäimme pari metriä laiturista kunnes peräköysien pituus loppui. Mitäs tässä muutakaan kuin irti ja köysiä jatkamaan ja vaihtamaan.


LOPULTA KAIKKI HYVIN, MUTTEI SITTEN OLLUTKAAN HYVIN

Ilmoittauduimme satamatoimistoon ja kyselimme kauppaa ja yhteyksiä Hampurin lentokentälle. No, kauppaa ei ole kuin seuraavassa kylässä, kahvila on ehkä auki tai aukeaa sesongilla. Lentokentälle pääsee näppärästi kun ensin tilaa taksin kylästä, ajaa sillä kylään, vaihtaa bussiin jolla Kieliin ja sieltä joko junalla tai lentokenttäbussilla airportille.

Satamalla on tarjota taas erittäin hyvä hiekkaranta lapsille. Se on matala ja turvallinen.

Satama on tuulinen ja paikkaan nähden kallis, 18€/ vrk tai 414 € /kk. Soitimme Rendsburgiin, johon tapaamamme ystävät jättivät Balticin. Kuukausihinta on 280€.

Hetken aikaa aivoni löi tyhjää. En millään viitsisi enää suluttaa, mutta en voi jättää venettä tänne, en jättäisi omaa Rheyaakaan. Soitin isännälle ja ilmoitin asiasta. Jos ajaisimme kuitenkin takaisin Rendsburgiin huomattavasti turvallisempaan ja halvempaan satamaan. Tämä kävi isännälle ja köydet taas irti.
Kello oli jo 11.30 ja kieli keskellä suuta ajoimme kapean väylän keskellä 2,2 metrin matalan yli kunnes pääsimme kiertämään laajempaa matalikkoa.

Tänne en enää koskaan haluaisi ajaa. Tämä ajoväylä on liian jännittävä.


BRUNSBUTTELIN SULUTUS

Kello 12.30 olimme jälleen saapumassa Brunbuttelin suluille. Pari purjevenettä oli juuri ajamassa sisään ja meillä oli matkaa noin 1/2 mailia. Nopeutemme oli 7,5 solmua, joten ei mene kuin pari sekuntia niin olemme suluissa.
Kuin ollakkaan, valkoinen valo vaihtui punaiseksi ja ulompi portti lähti sulkeutumaan. Emme päässeet sulkuun. Tuli reilun tunnin odottelu ajelehtimalla. Sanon vaan, että tämä on saksalaista kidutusta nykyaikaisessa muodossa.

RENDSBURG

Palasimme tankkauspaikallemme Rendsburgiin ja ajoimme suoraan suomalaisveneen viereen. Olimme selvittäneet, että kaikille vapaana oleville paikoille saamme pysäköidä. Kiinnityimme lopullisesti ja tämä purjehdusosuutemme päättyy tähän ja kello näyttää 17.40.

Täällä on kaikki lähellä. Loistava Edeka-kauppa ja rautatieasema 500 m päässä, keskusta sillan takana samalla etäisyydellä. Junia Hampuriin ja  lentokentälle kulkee jatkuvasti noin tunnin välein. Venesatamaan ei käy mikään tuuli ja kanavan vesi on murtovettä, siis vene ei seiso edes suolaisessa merivedessä. Tämä on loistava paikka säilyttää venettä ja käydä sitä vaikka välillä katsomassa.

Teimme matkaa Almerimarista tänne Rendsburgiin 36 vrk ja matkaa kertyi n. 2035 nm. Kiitos isäntäperheelle, että tarjositte meille tämän kokemuksen ja me toimme veneenne turvallisesti haluamaanne satamaan.

Takaisin Brunsbuttelin sulkuihin


Rendsburgin sijainti Kielin kanavassa.

Erittäin suojainen satama
Möttöä mutta kun Saksassa ollaan. Currywurst.
Rendsburg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti