tiistai 21. maaliskuuta 2017

Likaiset työt

17.3.17
Gijon, Espanja

LIKAISET TYÖT
Nyt on nukuttu aamun tunnit, vene tankattu sekä vesillä, että polttiksella. Käytiin sataman vastaanotossa ilmoittautumassa ja kysymässä apuja vessan korjaukseen. Sellaiset miehet saadaan klo 12. Asia selvä.

Klo 14 mennessä ei miehistä ole kuulunut pihaustakaan. Kävin uudelleen respassa kyselemässä miesten perään. Melko pian kaksi kaverusta, toinen tärisevä ja toinen hieman ehkä reippaampi, saapuivat tyhjin käsin ilman työkaluja veneellemme. Näytin ongelman ja he pumppasivat käsikahvalla. Ei toiminut. He ilmoittivat, että tulevat uudelleen klo 16. Kysyin mikä muuttuu kun palaavat. Ehdottivat, että tulevat huomenna uudelleen. Kysyin taas, mitä huominen tuo lisäarvoa, mitä ei tänään pysty tekemään. Heidän oli joko ryhdyttävä heti töihin tai luovutettava. Tärisevä mies lähtikin pois, kun ei päässyt veneeseen. Sen hieman reippaamman kanssa otettiin vessan ja septitankin välinen, n. 3 metrinen putki pois. Se oli täysin tukossa. Molemmista päistä sain omaa vesiletkuamme sisään vain muutamia kymmensenttisiä. Jälleen korjausmies ehdotti, että hän hankkii uuden putken huomenna. Sanoin, että lähdemme tulevana yönä jatkamaan matkaamme. Avataan tämä putki. Ilman mitään työhaluja mies alkoi hakkaamaan putkea vasten laituria levittäen putkesta irtoavat jätökset pitkin laituria. Lopulta putki aukesi. Huuhtelin sen painevedellä ja asensimme putken takaisin. Vessa rupesi toimimaan. Lopuksi pesin vielä laiturin.

Kysyin laskusta. Hän lupasi tuoda laskun illalla klo 19. Tällä kertaa mies oli ajoissa pikku ruutulappunsa kanssa. Pyysin laskua. Hän lähettäisi sen minulle sähköpostilla. En todella luottanut häneen. Hylkäsin tärisevän miehen osuuden pois laskulta ja maksoin lopusta 2/3 pyydetystä summasta. Sanoin vielä että saat pitää loput. Nyt voit poistua. Ukko otti rahat ja mutisi jotakin espanjaksi. Oli ehkä parempi etten ymmärtänyt mitä sanoi.

Miesten työ oli täydellisen ala-arvoista ja heidän paikkansa olisi jossain eristyksessä pois asiakkaiden luota.

Kävin ostamassa ruutan, mutta ei auttanut minun kotikonsti.


Septitankki on varastotilan pohjalla hyvässä paikassa korjata.
Melkoisen paljon oli tavaroita siirrettävänä.

Siinä osa tukoksesta. Kaikki laiturilla.
Ammattimiehen laatua. Ei tajunnut teipata putkea umpeen. Miehellä ei ollut teippiä tai tulppaa. Ei myöskään siivoushaluja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti