tiistai 21. maaliskuuta 2017

Stoppi La Corunaan

10-16.3.17
La Coruna

HUOLTOA JA HUOLIA
Sääennusteen mukaan tästä pysähdyksestä tulee vähintään viiden päivän mittainen, koska pidempää sääennustetta ei meillä ollut saatavilla. Käytetään tämä aika virkistymiseen ja lepoon.


PYYKKIHUOLIA
Aluksi pesimme 3 koneellista pyykkiä. Satamassa oli vain kaksi pesukonetta ja yksi kuivuri. Saimme pari ensimmäistä konetta pestyä ja siirsimme pyykit kuivuriin. Kuivuri söi euroja kuin nälkäinen poni kauroja. Pyykit pysyivät märkinä, mutta kone halusi lisää euroja. Päätimme lopettaa leikin, kun 34€ oli mennyt ja pyykit edelleen märkiä. Mainitsimme asiasta toimistossa ja he lupasivat huollattaa koneen. Emme saaneet hyvitystä, emmekä kuivia pyykkejä. Olimme tehneet pyykkituvat jo kerran aikaisemminkin veneeseen, joten tehtävä oli meille helppo. Naru pitkittäin ja pyykit kuivumaan. Illalla ei olisi voinut kuivatella pyykkejä ulkona  kosteuden vuoksi.

RAYMARINE HUOLTO
Koko matkallamme ei tuulimittari ole toiminut. Nyt olisi sopiva paikka sekä aikaa korjaukseen. Tutkin itse minkä pystyin, mutta en päässyt viassa paljon eteenpäin. Tilasin satamasta huoltomiehen. Näppärästi kaksi miestä tuli alle tunnin sisällä. Näpyttelivät näytön näppäimiä, toinen oikein pomppasi maston huippuun, mikä on n. 18 m korkeudella ja irrotti tuulianturin.
Vika oli tuulianturissa. He ilmoittivat, että korjaavat vanhan, koska uusi on todella kallis. Oli perjantaipäivä ja miehet lupailivat palata tiistaina asiaan. Sopii meille, koska emme pysty tuulen takia jatkamaan matkaamme.
Tiistaina jo aamupäivällä miehet tulivat ja asensivat anturin maston päähän. Miehet olivat ennen veneelle tuloaan testanneet anturin työpajallaan, että kaikki toimii.
Miehet erittelivät laskun erittäin tarkasti. Tuulianturista oli hajonnut piirikortti, johtosarja, sekä liitin oli uusittu. Vanhat osat luovutettiin minulle. Tuulianturin rakenne on sellainen, että sadevesi pääsee valumaan kotelon eristeen kuivuessa (esim. auringosta) anturin sähköisiin osiin. Ei muuta tarvita laitevaurion syntymiseksi.
Oli erittäin ammattitaitoista työtä ja hinta puolet uuden pelkän anturin hinnasta, 398€ työt (2x mastotyö), osat ja verot 21%.
PÄIVÄT CORUNASSA
Kävimme heti seuraavana aamuna kysymässä paikkaa keskustaa lähempänä olevasta Real Club Nauticosta. Tyhjää tilaa on ja siirsimme veneen tänne. Perusteena oli sijainti keskustassa, sekä vuorokausihinta putosi 24€ 19€ euroon. Täällä saimme lopullisesti pyykit kuivattua ja mikä parasta, täällä maksaa vain pesukone ja kuivurista ei veloiteta. Laitoimme vieläkin kosteat pyykkimme ilmaiseen kuivuriin. Kyllä ilmainen tuntuu aina niin hyvältä.

Päivät kuluivat sääennusteita seuraillessa, joka oli aina päivän päätapahtuma. Kävimme ruokamessuilla, kävelimme kaunista rantabulevardia niemen ohi uimarannan puolelle ja kokeilimme eri ravintoloita. Tein itselleni haasteen löytää alle 10€ maksava parturi. (kolmen päivän jälkeen löytyi läheltä rautatieasemaa; hinta 6,70€).

Näiden venttapäivien osalta lokikirjassa on silmiin pistäviä merkintöjä;

10.3 shortsikeli
11.3 sataa ja tuulee
12.3 ulkona karmea keli, tuuli vinkuu vanteissa. Koko päivä sadetta.
13.3 lähes koko päivän satoi
14.3 aurinkoinen mutta kolea päivä.
15.3 purjeen vaihto, genoa pois ja fokka tilalle.

Lopulta 16.3 aika kovalla riskillä on ehkä mahdollista päästä tuulirintaman läpi sen takana olevalle tyynemmälle alueelle ja sitä kautta Brestiin Ranskaan. Aika näyttää mitä tehdään.

Tulopäivänä oli lämmin..
.. muillakin. Kävivät kylpylän alueelta meressä uimassa.
Keskustan satama
Kalapaatteja
Gastro -festivaalitMessuilta paluu oli hieman kostea.
Ennuste ei ole muuttunut yhtään.
Omat tapakset ja skumpat
On se upea vene


Alavedellä kalastajat kävivät etsimässä kivikosta jotain simpukoita.
Käyskentelyä kaupungillaOlen ihastunut rantabulevardin katulamppujen koristeellisuuteen.
Tuulee. Meillä ei ole mitään mahdollisuutta jatkaa matkaamme.
Työn tekijät ja koneet eri ryhmissä. Ryhmät ei ihan kohtaa.
Majakan "pikkubiitsi"
Omassa satamassa ruokaa odotellessa.
Oli synkeän pilvinen päivä.
Koulun ruokatunti. Vanhemmat vie ruokaa tai eväät lapsilleen.

Genoa pois ja itseskuuttaava fokka tilalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti