sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Päivä Portossa

7.3.17

PORTO

Tuli venttapäivä kun odotamme jännittyneinä saako korjausmies hankittua uutta hihnaa autopilottiin. Hän lupasi tulla "myöhäisiltapäivällä" mitä se sitten tarkoittanee. Meillä on päivä aikaa tehdä mitä mukavia asioita haluamme. Lähdimme siis bussilla Portoon.

Täällä Douro Marinassa on yhden kaverimme vene, Dona Maria. Kävimme katsomassa kuinka se on talvehtinut. Siinä se on, oikein hyvin kiinnitettynä ja muiden veneiden mukaisesti hieman pintalikainen. Se on vain pikku hetki kun vesiletkulla sujauttaa kannet läpi niin muuttuu ulkonäkö.

Käyskentelimme ja söimme kaupungilla. Saavuimme hyvissä ajoin jo iltapäivällä odottamaan korjausmiehen saapumista. Mitään ei kuitenkaan ollut tapahtunut vielä kello 19 mennessä. Tarkoituksemme oli mennä koko porukalla, siis Tapio, Kaisu, Jarkko, Tia sekä minä yhdessä päivälliselle kahdeksalta. Olin juuri soittamassa korjaajalle kun näin hänet laiturilla tulossa kohti. Kello oli silloin 19.23. Saattaa minulla tulla kiire, jos mielin muiden mukaan.

Raymarine-mies ei paljon puhunut. Asensi hihnan paikalleen, kasasi laitteen ja ohjaili peräsintä muutaman kerran näppäimistöltä. Kaikki pelasi. Pahoitteli sitä, että hihna tuli DHL:n kuljetuksella Lissabonista ja se ylitti sopimushinnan 8€:lla. Eipä mitään, kun saadaan yksi tärkeimmistä "miehistön jäsenistä" ohjaamaan venettä. Olin tapaamassa porukoita 19.57.

Porton taloja.
Ihana vanhanajan ratikka. Ensi kerralla täytyy kokeilla.
Tosi kivasti kivetty.

Fado soi miehen parvekkeelta kadulle.

Vene voi hyvin.
Paikallinen itsepalvelupesula ja pyykkäri. 
Kuivauslingon virkaa hoitaa tuuli ja aurinko.
PerinneveneitäEi kommentteja:

Lähetä kommentti