tiistai 16. toukokuuta 2017

Kalmar- Visby

30.4-1.5.2017
Kalmar- Visby
matka 92,0 nm

NAUTINNOLLISTA PURJEHDUSTA

Veneen liikkuminen autopilotilla on niin nautinnollista kun ei tarvitse jököttää ruorin takana. Sääennuste oli hyvä, myötätuulta 7 solmua, joten mietin jo genaakkerin avaamista. Samalla näkisi millainen se on ja miten rikattu. Tunnin verran ajeltuamme vastatuuleen 7 metrin tuulessa, luovuin haaveestani. Kuitenkin kaikki mitä etenemme tuntuu hyvältä kun olemme vapaat käsiohjauksesta.

Öölannin pohjoisosan kohdalla saimme mukavat sivutuulet ja vene kulki todella hyvin pelkillä purjeilla. Tia pyörähti taikasauvansa kanssa keittiössä ja loihti meille todella maittavan vappulounaan. Mikäs tässä. Purjehdus on ihanaa.

Yö meni sekalaisessa purje- / koneajossa. Tuuli pyöri myötäisestä vastaiseen. Johtunee varmaan vuodenajasta. Yöllä avasin kaikki purjeet, sitten reivasin tai laskin purjeet kokonaan ja käynnistin koneen. Tunnin päästä sama toisin päin. Moottori kiinni ja purjeet ylös. Tällaista jumppaa tein koko yön omasta tahdostani.

Klo 03.15 oli Dona Maria kylkikiinnitettynä Visbyn tyhjässä ja suljetussa satamassa. Vain yksi (hylätty) hieman romuisen näköinen troolarinhylky oli satamassa. Satama aukeaa tänä vuonna 15.5.

Aamulla noin klo 07 aikaan kävin polttoaineasemalla. Sinne täytyy tilata mies antamaan polttista. Mittarin avaus maksaa 500 kr ja polttikset päälle. Puh. +46 498 215190. Palvelu on aina olemassa noin 1/2h vasteajalla.

Suunnitelmamme ihanasta Gotlannin lammasateriasta jäi seuraavaan kertaan jos tulemme tänne sesonkiaikaan.

Visby jäi tällä kertaa vajaan viiden tunnin käynniksi, koska jatkoimme matkaamme ihanan tyynessä (tuuli 3-4 m/s), aurinkoisessa ja mielikuvituksissamme lämpenevässä säässä jo klo 08.00.

Kalmarin silta
Vappulounas
Autopilotti ajaa taas 
On täällä kyllä kaunistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti