maanantai 15. toukokuuta 2017

Rendsburg- Laboe Saksa

Rendsburg- Laboe
26.4.2017
matka 22,4 nm

RENDSBURG
Matkamme pääteasema oli alkuperäisen suunnitelman mukaan Wendtorf, Kielin kannavan Itämeren puolella oleva satama, mutta kuukausi sitten käyntini perusteella minä en enää aja siihen satamaan. Perustelut on kerrottu aikaisemmin tässä blogissa.

Keskustelin Dona Marian omistajan kanssa autopilotista, sekä mahdollisesta ajamisesta Espooseen. Olimme suunnittelemaani aikataulua edellä. Veroilmoitus pitää palauttaa viimeistään 9.5, joten voisimme ajaa veneen vaikka omistajalle Espooseen. Tietenkin autopilotin täytyy toimia.

Iloksemme tapasimme Baronin, sekä kuunari Zangran miehistön. Tia tapasi jo toisen kerran  Zangran Tiina Herttuan naisten suihkussa!

Molemmat alukset ovat tänään jatkamassa remontissa oleville Holtenaun suluille. Satamatoimiston seinässä oli ilmoitus, että pienveneitä lasketaan aamu-ja iltapäivällä sulkuihin, jos veneitä on tarpeeksi. Mitä se sitten tarkoittaa? Tarpeeksi, eli kuinka monta? Se selviää, kun on paikan päällä oikealla asenteella; odotetaan, sitten odotellaan ja tämän jälkeen venttaillaan. Kyllä sulut joskus aukeaa, viimeistään toukokuussa kun remontti on valmis.

Selvitimme mahdollisia satamia Kielin ympäristössä mistä voisimme saada uuden autopilotin ohjausyksikön.

Tankattuamme polttoainetta lähdimme kanavaa pitkin suluille. Sielä odottelivatkin sekä Baron että Zangra. Meillä kävi tuuri, kun selvisimme ainoastaan 1h15 odotuksella.

LABOE
Suuri, hyvin palveleva satama pienessä kaupungissa. Ajoimme odotuslaituriin ja riensimme ilmoitettuun veneliikkeeseen. Elekrtoniikkakorjaajalla oli ollut tänään syntymäpäivä ja hän oli jo poistunut työpaikalta. Huomenna heti aamusta jos tulisimme kysymään, niin silloin voisi katsoa saisimmeko apua.

Saimme ihanan kiireettömän illan vapaaksi. Käytimme sen nukkumiseen.

Tapahtumien ajat:
Rendsburg startti klo 11.40
Suluilla klo 14.15, ulos suluista 15.30
Laboe klo 16.00.

Purjehduskeli..
Odotellaan sulkujen avautumista
Onneksemme on muitakin odottamassa sulkujen avautumista.
Kuunari Zangra

Sulkuporttien välissä.

Kaikki ryntää pian pois suluista kun laiva on tulossa vastaan ja ajaa sulkuihin. 
Laboen odotuslaiturissa. Tummia pilviä taivaalla, mutta ei haittaa iltapäiväunia.
Uimarannan levitettäviä makuualustoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti